Uutta ja vanhaa kauppa- keskukseen Ylimitoitetut suunnitelmat Miksi uskontoa vähätellään?

Rakennetaan uutta ja ihmeellistä samalla vanhaa kunnioittaen. Rakennus voisi olla tiiltä tai elementtejä, siihen en puutu, koska en ole asiantuntija. Mutta ulkonäköä voi parantaa ja saada houkuttelevamman näköiseksi.

Esimerkiksi sisääntulo-ovien reunustat verhoiltaisiin näyttämään vanhalta puutalolta koristeellisine ikkunoineen.

Sisällä käytävät haarautuvat ja ovat nimeltään Tasala Vilkun kuja ja Hakkri Iiro polk. Eikä unohdeta Anundilan Kalkkeakaan.

Liikkeiden ovilla olisi nimikyltti aivan kuin Vanhassa Raumassa. Ehkä Niemen Tapio voisi auttaa nimien keksimisessä?

Lapsille tietysti leikkipaikka, johon kulku vanhan portin kautta.

Kaikki tämä ja paljon muuta löytyisi kuljettuamme lähemmäksi. Pari penkkiä ja pieni puistikko, missä voisi olla vaikka pienoismalli museosta vielä katseenvangitsijana ennen sisäänkäyntiä.

Rakennetaan nyt jotain uutta ja vanhaa.

Tyttö Savilanpuistost

Kauppakeskuksen suunnitelmat olivat alusta lähtien ylimitoitetut paikkaan nähden. Vanha kaupungintalo on niin komea ja arvokas, että sen julkisivun on näyttävä kauempaakin.

Nyt kun vähitellen vähemmälle käytölle jäänyt entinen kauppakeskus on purettu, on upeaa nähdä Valtakadun rakennusten komeus tyhjän tontin yli.

Mielipidekirjoitukset ovat leimanneet ikävästi maltillisempaa ratkaisua haluavat ikään kuin myymälätilojen vastustajiksi, mikä ei ole oikea termi asialle. Pandemian viivästyttäessä hanketta ja ostamisen siirtyessä yhä enemmän verkkokauppoihin kauppakeskushanke alkaa vaikuttaa yhä vanhanaikaisemmalta.

Raumalla on upea ulkoilmaostoskeskus, joten kehitetään ja tuetaan mieluummin jo olemassaolevaa, persoonallista ja erilaista ostospaikkaa.

Ei kai kaikkialla pidä olla samanlaista kuin naapureissakin? Kehitetään asioita omista huikeista lähtökohdista!

Ollaan rohkeasti erilaisia

Tapio Luoma puhui asiallisesti sunnuntain lehdessä. Hyviä, rauhallisia ohjeita. Miksihän Suomessa vähätellään uskontoa, joka on perusta ihmisen elämälle?

Maailmalla monissa maissa uskonnot ovat ensisijalla ja asetetaan kaikenlaisia velvoitteita, pakotteita vaikka pyhissä kirjoissa niistä ei mainita. Maahanmuuttajatkin vaalivat omia uskojaan, omia kulttuurejaan.

Sanotaan, että uskon varjolla soditaan paljon, niinhän se on, tavallaan.

Kuitenkin se on niin, että ihmiset sotivat ja ilmaisevat omia kantojaan, joiden seurauksena syyttömät joutuvat kärsimyksiin.

Suomalaisina joudumme maailmalla olemaan maan tavalla, mutta Suomessa voi ulkomaalainen olla omalla tavallaan.

Raumalainen