Vähiten työttömiä miesmuistiin

Vähiin käy ennen kuin loppuu, tuumasi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen Laitilan työttömyydestä. Laitilan työttömyysaste on 3,1 prosenttia, mikä on tilastointihistorian alhaisin lukema.

Huhtikuun lopussa Laitilassa oli työttömiä enää 126, ja avoimia työpaikkoja reilusti yli 200.

Hyvän kehityksen suuri plussa on se, ettei Laitila ole yhden tai edes kahden ison firman varassa. Työllistäviä yrityksiä on melko paljon. Kaikilla ei voi mennä huonosti samaan aikaan.

Laitilan kaupunki on tehnyt yritysten hyväksi sen minkä pystyy. Ainakin posiviisen vastaanoton voimme yrittäjälle luvata, sanoi Luukkonen Länsi-Suomen jutussa viime talvena.

Laitila on ykkönen, ja edelleen omilla luvuillaan koko Lounais-Suomessa. Oikeaan suuntaan on menty muissakin Rauman alueen kunnissa.

Torstaina julkistettuja työttömyysprosentteja kelpaa esitellä: Eurajoki 4,8, Uusikaupunki 5,2, Pyhäranta 5,4, Säkylä 5,5, Eura 6,4 ja Rauma 7,4.

Rauman työttömyys näyttää suurelta tuossa joukossa, mutta muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna tilannetta voi pitää oikein hyvänä.

Raumalla on vähemmän työttömiä kuin miesmuistiin.

Se on upea uutinen, kun tietää taustat – riittää, kun mainitsee telakan alasajon.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski on työssään keskittynyt yritysten asioihin, ja erityisesti suuriin työllistäviin hankkeisiin.

Painotusta on pidettävä oikeana. Kun on työpaikkoja, on asukkaita ja verotuloja.

Se tässä huolestuttaa, ettei edes pitkään jatkunut nousukausi ole riittänyt julkisen talouden tasapainottamiseen. Valtio ja kunnat velkaantuvat.

Hallitusneuvotteluissa valtion budjettia laadittaneen siinä toiveikkaassa hengessä, että työllisyysaste nousee vielä nykyisestä. Kyllä tiukkaa tekee.

Työllisyystilanne ei myöskään ole aivan niin erinomainen kuin viralliset tilastot näyttävät.

”Muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna Rauman tilannetta voi pitää oikein hyvänä.”