Vahva valtio yhteiskunnan turva Kainuussa fiksua porukkaa

Yhteiskunnan – vahvan ja toimivan valtion – rooli nousee kriisitilanteissa arvoon arvaamattomaan.

Niin nytkin.

Koronaviruksen kourissa nekin tahot, jotka eivät kannata vahvaa valtion roolia, ovat valmiita turvautumaan yhteiskunnan tukitoimiin.

Mahtanevatko kaikki muistaa, että eläkeläisten verotus – aivan pienituloisimpien verotusta lukuun ottamatta – on suhteellisesti ottaen palkansaajien verotusta korkeampaa?

Perusteluna toimenpiteelle on aiheuttamisperiaate eli se, että ikäihmiset käyttävät enemmän sosiaali- ja terveyspalveluja.

Ennen pitkää myös koronavirus selätetään. Vaatiessamme yhteiskunnalta toimia kantaa ihmisiä ja yrityksiä yli pahimman ajan, on kaikilla tahoilla oltava tulevaisuudessa valmiutta osallistua tulojensa ja kykyjensä mukaan valtiontalouden tasapainottamiseen.

Eläkeläiset ovat tätä tasapainotusta, suhteellisesti enemmän kuin muut, harjoittaneet jo vuosia.

Pekka Ovaska

Kyllä Kainuussa on fiksua porukkaa! Vaikka koronaa ei vielä ole edes todettu, on järkevä suunnittelu ja työntekijöiden tukeminen jo aloitettu.

Heillä julkisen sektorin naisjohtaja oli huolissaan siitä, miten terveydenhuollossa riittää jatkossa tarpeeksi henkilökuntaa.

Ei ollut puhettakaan siitä, että soten sisällä joiltakin loppuisi työ.

Heillä myös selvitetään, saadaanko apua muilta aloilta työntekijöistä, joilla oman alan työt ovat koronan takia loppumassa.

Eikä nyt kannata vetää hernettä nenään ja aloittaa keskustelua koulutetusta henkilökunnasta. Varmasti on tehtäviä, joita joku muukin pystyy hätätilanteessa tekemään, kun saa ensin ohjeet mitä pitää tehdä.

Lukija