Vaihtoehtoja pitää vaalia

Kylpylähotellin paikka on edelleen haussa Raumalla, vaikka edellinen hanke kariutui ja sitä suunnitellut yhtiö vetäytyi.

Uutta tulijaa ei ole näköpiirissä. Silti on tärkeää, että mahdollisen rantahotellin suhteen ei kaupungissa luovuteta.

Fåfängan niemiosuus ei selvästi ollut oikea paikka hotellikompleksille, sen kertoi mittava vastustus.

Yleisön ja yhteisöiden kannanotoista kävi suoraan ilmi, ettei niemenkärkeen haluta mitään ulkoilureittiä suurempaa uudistusta.

Kylpylähotellin ohella yleisö ei sulattanut myöskään toista esillä ollutta vaihtoehtoa, matalampaa saaristolaismökkien kylää. Niinpä kaavoitus aivan järkevästi käynnistettiin uudelleen ja uudelta pohjalta.

Nyt asia edistyy Fåfängan alueen uuden kaavaluonnoksen myötä. Keskeistä on, että niemenkärki jätetään nyt kutakuinkin rauhaan, sitä ulkoilureittiä lukuun ottamatta.

Muutoinkin muutokset ovat koko alueella hyvin vähäisiä. Fåfänga jää pääosin entiselleen eli rakentamattomaksi virkistysalueeksi.

Uusi hotellinpaikka keksittiin Otanlahden rannan tuntumasta. Ainakaan vielä ei uutta sijoituspaikkaa ole tyrmätty.

Hyvä niin. Urheilukeskuksen ja merenrannan läheisyys molemmat tukevat osaltaan sijaintia. Takeita toteutumisesta ei kuitenkaan ole. On mahdollista, ettei Otanlahden rannan tuntumaan koskaan nouse kylpylähotellia.

Miksi siis kaavoittaa paikkaa hotellille, jos tulijaa ei ole tiedossa? Tulevaisuuden takia. Maankäytössä on oltava erilaisia vaihtoehtoja, joita voidaan avoimesti tutkia ja selvittää.

Samasta syystä kaupunkiin suunnitellaan uusia asuinalueita, kaupanpaikkoja tai sataman laajennusaluetta.

Pitää olla mahdollisuuksia ja ratkaisuja tarjolla, jos jostain tupsahtaakin halukas tekijä ja sopiva maailmanaika. Silloin ei tarvitse levitellä käsiään ja myydä ei oota. On vähemmän haitallista, että paikka on olemassa, kuin se, ettei sellaista ole.

”Fåfänga jää pääosin entiselleen.”