Vaihtoviikot käynnistyivät – myös Antin ja Petterin tiimalaseissa on valumassa hiekka vähiin

Juha Sipilälle tuli lähtö keskustan johdosta. Yleisö voi arvuutella lähtikö ihan vapaaehtoisesti vai tarvittiinko painostusta. Sipilän valtakunnassa monelle vanhalle kehäketulle jäi ainoastaan peukuttelijan rooli.

Sitähän sanotaan, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Kaikissa puolueissa on sisäistä peliä ja vääntöä. Täydellisen mahalaskun jälkeen alkaa yleensä tapahtua. Tällä kertaa keskustassa.

Vihreiden Pekka tuli niin sanotusti läpsystä Toukon tilalle väliaikaisesti puikkoihin. Nyt on haku päällä pitempiaikaisesta vetäjästä.

Parissa muussakin porukassa on johtaja myös vaihtumassa enemmin tai myöhemmin. Kulisseissa pelataan jo varmasti lujaa ja on syytä taakseen vilkuilla. Demarien Antti Rinne ja kokoomuksen Petteri Orpo jäivät molemmat vaali-iltana äänissä nousevien tähtien jalkoihin.

Sellainen nakertaa aina puheenjohtajan asemaa ja lähtölaskenta alkaa hiljalleen. Antin asemaa huonontaa, että palattuaan sairaslomalta johtoon demarien selvältä näyttänyt voitto sulasi lähes tasapeliksi kolmen suurimman kesken. Ei sitä omissa hyvällä katsota. Antin ja Petterin tiimalaseissa on valumassa hiekka vähiin.

Perussuomalaisissa ja vasemmistoliitossa ei ole päälliköt vaihtumassa koska Jussi Halla-aho sekä Li Andersson näppäsivät molemmat ihan kivat henkilökohtaiset äänipotit. Molemmat pääsivät nostelemaan voiton maljaa joukkojensa edessä. Myös KD ja RKP jatkanevat nykyisillä keulakuvillaan.

Ari Saukko