Vain harva edustaa kansaa

Sähkömaksujen kolahtaessa postiluukusta nousee väkisin esiin ajatus, kuka tässä maassa edes edustaa kansaa?

Ne, jotka asuvat kaukolämmön piirissä eivätkä omista autoa, ovat ehkäpä välttyneet energiahintojen pahimmalta kurimukselta, mutta asuntolainojen korot, nousseet elintarvikkeiden ja materiaalien hinnat saavuttavat heidätkin.

Voittajia Suomessa ei pian ole.

Monen vuoden ajan kärkipoliitikkojen maalina tuntuu olevan korkea EU-virka. Siellä maksetaan kuukaudessa yli 20 tuhatta tilille, joten arjen ongelmat ovat historiaa. Enää ei tarvitse lähettää agentteja käännyttämään valtioiden johtajia, vaan se tehdään kameroiden loisteessa.

Globaalit säätiöt ja foorumit toimivat kykyhautumoina. Esimerkkeinä näistä vaikka WEF, Young Global Leaders ja Open Society Institute. Nämä organisaatiot eivät ole poliittisesti puolueettomia, vaan multimiljonäärit kuten George Soros ja Klaus Schwab ovat perustaneet tai rahoittavat näitä.

Lobbausyritysten keinoin uudet ajatukset syötetään poliitikoille jo aikaisessa vaiheessa, jolloin ministeri Tuppuraisen (sd.) ”Oma maa ensin ajattelu on vahingollista” kaltaiset lausunnot käyvät heille järkeen.

Nyt jo eläköityneen Angela Merkelin kanssa käytiin sopimassa seuraavat siirrot, ja kulku kohti huippuvirkaa alkoi. Ja näin Suomi hiljaa haudataan Euroopan pohjoiseksi metsäreservaatiksi. Sannasta tehdään komissaari ja mies saa velkansa anteeksi.

Ehdotankin, että jatkossa jokainen ministerin viran ottava poliitikko saisi sanktioajan, jonka sisällä ei voisi hypätä korkeapalkkaiseen EU-virkaan. Näin saataisiin poliitikot takaisin edustamaan kansaa, ei itseään.

”Monen vuoden ajan kärkipoliitikkojen maalina tuntuu olevan korkea EU-virka. Siellä maksetaan kuukaudessa yli 20 tuhatta tilille, joten arjen ongelmat ovat historiaa.”

Eerik Heijari (kok.)

EMBA, Kansanedustaja- ehdokas, Eurajoki