Väkivalta ei kuulu nuorisopolitiikkaan

Satakunnan Perussuomalaiset Nuoret tuomitsee jyrkästi Porissa leviävät, väkivaltaista retoriikkaa sisältävät vasemmistonuorten tarrat.

Porin katukuvaan on ilmestynyt punaisia tarroja, joissa lukee “rasistit saunan taakse” ja “fasistit saunan taakse”.

Saimme tietoomme erään heidän jäsenensä kautta, että nämä tarrat ovat Porin Vasemmistonuorten tekosia. Niitä on kuuleman mukaan suunniteltu julkisessa kokoontumisessa porilaisessa pubissa. Tällainen väkivallalla uhkaaminen ei mielestämme ole hyväksyttävää keneltäkään.

Politiikka on yhteispeliä ja kaikki eri tahot tekevät omalla tavallaan työtä suomalaisten hyväksi.

Siksi onkin outoa, että jokin taho käyttää aikaa mieluummin väkivaltaisten iskulauseiden tuottamiseen kuin varsinaisen politiikan suunnitteluun. Vielä oudompaa tällainen käytös on tulevilta lainlaatijoilta.

Vaikka nuoret ovat kärkkäämpiä toimissaan ja sanoissaan, tulee silti kohtuus ja yhteiskunnan normit pitää mielessä.

Retoriikka joka kannustaa väkivaltaan on myrkkyä järkevälle dialogille.

‘Kommarit hirteen’ ja ‘porvari nukkuu huonosti’ kuuluvat synkkään menneisyyteen, jossa hurmehuuruiset ideologit tappoivat toisiaan aatteidensa sokaisemana.

Sananvapaus on arvokas asia, mutta sanoja kantaa vastuun. Tappamiseen kiihotus on vastuutonta vihanlietsontaa ja täyttää varmasti vihapuheen kriteerit.

Valtakunnallisesti PS-Nuoret vaati jo kaksi vuotta sitten kannanotossaan poliittisen väkivallan kitkemistä Suomesta.

Satakunnan Perussuomalaiset Nuoret on samalla linjalla ja tuomitsee ehdottomasti kaiken väkivallan ja sillä uhkailun. Kaikista vähiten sitä pitäisi esiintyä nuorisopolitiikassa.

Satakunnan Perussuomalaiset Nuoret Tuomas Jalava

Puheenjohtaja

Jyri Astokari

Varapuheenjohtaja