Valoviikoista kiitosta

Kirjoittaja ylistää Raumalla käynnissä olevaa Lumen-valotaideviikkoa.
Kirjoittaja ylistää Raumalla käynnissä olevaa Lumen-valotaideviikkoa. Kuva: Juha Sinisalo

Nyt on Raumalla niin hienoa valotaidetta, että sitä täytyy lähteä illalla vielä kolmannen kerran ihmettelemään ja ihastelemaan. Arvatenkin tämä tarjous ei toistu?

Vai voisiko sittenkin? Siitä voisi tulla Raumalle uusi vetonaula ja -talvitapahtuma, jota tullaan ihastelemaan kauempaakin? Kaupungilla liikkuva väkimäärä antaisi vankasti viitteitä siihen suuntaan. Kansa äänestää tässäkin tapauksessa jaloillaan.

Lumen-valotaideviikko on upea kulttuuriteko, joka ansaitsee parhaimmat kiitokset ja raikuvat aploodit meiltä raumalaisilta. Näyttelyitä järjestäneenä tiedän sen valtaisan taustatyön mikä jää idean ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen varsinaisen prosessin suorittamiseen. Minulla se ollut kuitenkin melko pientä tällaiseen laajaan kokonaisuuteen verratuna. Monet ahkerat kädet tekevät ja ovat tehneet nurkumatta omaa osuuttaan.

Kun palapelin osat aikanaan liitetään yhteen, voidaan jo melkein huokaista helpotuksesta ja lähettää kutsukortteja. Kaikki kulminoituu aina avajaisiin. Se on maljan paikka taiteilijoille, järjestäjille, sponsoreille ja kaikille ruljanssissa mukana olleille ja yhteen hiileen puhaltaneille.

Valotaidetapahtuman arvoa lisää vielä se, että olemme eläneet kohta vuoden sosiaalisesti eristävää ja tapahtumaköyhää koronavuotta. Valoa näkyy kuitenkin jo tunnelin päässä, kun saamme rokotuksen.

Konkreettisestikin mieltä piristäviä valotaideteoksia näemme nytkin illalla Rauma keskustassa. Siis Tarvan sanoin: Ylös, ulos ja lenkille!

Lasse Kempas