Valta ja vastuu kääntäisi persujen takin

Retorisilla puheilla ja ministerien erottamisuhilla Suomen suosituimmaksi noussut perussuomalaisten puolue on marssilla kohti kuntavaalien voittoa.

Mikäli persujohdon retoriset puheet ja kaikkea vastustava linja uppoaa kansaan kuntavaalien jälkeenkin, niin nyt voidaan jo perussuomalaiset ennakoida myös vuoden 2023 eduskuntavaalien voittajaksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkisesti ilmoittanut päämisterinhaluistaan. Perussuomalaisten voitto ei kuitenkaan takaisi sitä, että Jussi Halla-aho voisi itsensä päämisteriksi yksipuolisella mahtikäskyllä julistaa. Sekään ei ole varmaa, että syntyisikö Jussi Halla-ahon johdolla hallitusohjelma, jonka muut hallitustunnusteluissa mukana olevat puolueet voisivat hyväksyä.

Jussi Halla-aho joutuisikin hallituskelpoisuutensa takia kääntämään takkinsa useammin kuin kerran. Näin teki myös perussuomalaisista eronnut entinen puheenjohtaja Timo Soini, joka perui Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ulkoministerinä kaikki lupauksensa. Soini ja Sipilä siirsivät kokoomuksen kanssa palkansaajilta useita miljoonia euroja työnantajille.

Sipilän hallituksen pakkolakien uhalla palkansaajat joutuivat muun muassa luopumaan osan lomarahoistaan ja tekemään työnantajilleen palkatonta työtä, ja sosiaalimaksuja siirrettiin työnantajilta palkansaajien maksettavaksi.

Tosin ei tiedossa ole sekään, mitä Jussi Halla-ahon puolue tahtoo. Mutta se on persujen taholta toistuvasti kuultu, että nykyinen Sanna Marin (sd.) naisenemmistöinen hallitus tekee kaiken väärin.

Pentti Välimaa