Vammaisten ja ikäihmisten kuljetuskilpailutukset järjestettävä reilusti

Kirjoittajan mielestä julkisomisteisia taksiyhtiöitä ei tarvita.
Kirjoittajan mielestä julkisomisteisia taksiyhtiöitä ei tarvita. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Taksiyrittäjillä on iso rooli, jotta liikuntarajoitteiset ihmiset pääsevät asioimaan, opintoihin ja töihin. Vammaisten ja vanhusten lakisääteiset taksipalvelut siirtyvät sote-uudistuksen myötä kunnilta hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle.

Myös Satakunnassa hyvinvointialue päättää jatkossa siitä, millä tavalla taksia liikkumiseen tarvitsevien ihmisten kuljetuspalvelut järjestetään.

Kuljetuspalveluiden kilpailutuksessa hinta ei saa olla ainoa kriteeri. Paljon yhteiskunnan järjestämiä kuljetuspalveluita käyttävillä vammaisilla ja ikäihmisillä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa taksipalvelun tuottavaan yritykseen. Tuttu taksinkuljettaja tuo turvallisuuden tunnetta. Asiakkaan valinnanvapaus myös luo yritysten välille tervettä kilpailua ja palkitsee laadukasta palvelua tuottavia taksiyrityksiä.

Joidenkin kuntien järjestämien taksipalveluiden välityksessä ilmenneet jopa turvallisuusriskejä aiheuttavat laatuongelmat eivät saa nyt toistua.

Tällä hetkellä polttoainekustannukset ovat erittäin korkeat. Siksi taksipalveluiden hankinnassa on varmistettava, että yrittäjät saavat ajetuista kuljetuksista kohtuullisen korvauksen.

Polttoaineen hinnan nousu on vähentänyt lakiin perustuvien sote-taksikyytien kannattavuutta reilusti. Muun muassa Kela on ollut huolissaan siitä, että jos moni autoilija lopettaa näiden matkojen ajamisen kannattamattomana, asiakkaiden pääsy heille äärimmäisen tärkeisiin palveluihin vaarantuu.

Hyvinvointialueilla voi olla houkutus alkaa pyörittää omaa yhtiötoimintaa, myös kuljetuspuolella. Esimerkiksi Pirkanmaalla julkisomisteinen yhtiö on jo syntynyt: alueen kunnat ja sairaanhoitopiiri omistavat yrityksen Tuomi Logistiikka, joka tarjoaa muun muassa sote-taksien välityspalvelua.

Taksien välityspalvelua tarjoaa moni yksityinen yritys laadukkaasti, kustannustehokkaasti ja pitkällä kokemuksella. Minkäänlaista tarvetta uusille julkisomisteisille yhtiöille ei taksimarkkinoilla ole. Hyvinvointialueiden on keskityttävä ydintehtäväänsä eli sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen.

Emma-Stina Vehmanen

liikennepoliittinen asiantuntija, Suomen Yrittäjät

Henrik Wickström

elinkeinopolitiikan asiantuntija