Vasemmistolaisuus ei ole marginaalia

Työväenjärjestöjen yhteinen vappujuhla kuuluu perinteiseen raumalaiseen vapunviettoon. Tällä kertaa siitä nautitiin aurinkoisessa säässä Teatteriaukiolla kuunnellen puheita sekä Rauman soittokunnan ja Rauman työväen naiskuoron musiikkia.

Raumalainen kansanedustaja Juha Viitala (sd.) ja Satakunnan vasemmistoliiton puheenjohtaja Mikko Kaunisto käsittelivät vappupuheissaan mm. työelämän ja hyvinvoinnin kysymyksiä. Nuorten aikuisten näkökulmaa toi Demarinuorten Valtteri Kankaristo.

Marva Median kumpikaan julkaisu, sanomalehti Länsi-Suomi tai kaupunkilehti Raumalainen, ei noteerannut työväenjärjestöjen yhteistä vapputapahtumaa millään tavoin.

Vasemmistolaisuus ja työväenaate ei ole Raumalla marginaalia. Viime vaaleissa SDP:n ja Vasemmistoliiton ehdokkaita äänesti useampi kuin joka kolmas raumalainen (39,5 prosenttia).

Siksi tuntuu oudolta, ettei työväen vappujuhla saa tilaa kaupungin vapputapahtumien uutisoinnissa.

Millaiset ihmiset kokoontuvat vappupäivänä kuulemaan poliittisia puheita ja työväen musiikkia? Aivan tavalliset raumalaiset, kaikenikäiset ja sekä poliittisesti sitoutuneet että sitoutumattomat. Iso osa vappujuhlan yleisöstä osallistui kaupungin muihinkin vapputapahtumiin, ja varmasti kaikki käyttävät palveluja, jotka ostavat mainostilaa Marva Median julkaisuissa.

Onneksi Rauman työväenjärjestöjen yhteinen vappujuhla ei jäänyt paikallisessa mediassa täysin pimentoon, sillä maksullinen mainos julkaistiin 26.4. Raumalaisen sivulla 2. Kiitos siitä.

Tavataan työväen vappujuhlassa ensi vuonna!

Susanne Ekroth (vas.)

Rauma