Vastaus Maukoselle: Kantaa on otettu moneen asiaan

Kiitos, Tiina Maukonen vastineesta mielipidekirjoitukseeni. Oli ilahduttavaa huomata, että sitä on luettu ja nähty vaivaa vielä kirjoittaa vastaus.

Yhden asian liike on kyllä liioitellun yksinkertainen väite perussuomalaisista. Eduskunnasta ja myös Eurajoelta voi huomata, että enemmistö aiheista mihin kantaa otettu on liittynyt muuhun kuin maahanmuuttoon.

Se että PS ainoana puolueena on kantanut huolta turvallisuuden heikkenemisestä kouluissa ja kaduilla ei tee meistä silti yhden asian liikettä. Maahanmuuton lieveilmiöihin liittyy talouskysymykset, rikollisuus ja juurikin se turvattomuus. Näistä ongelmista me saadaan päivittäin lukea medioista.

Toinen tyypillinen heitto on että suomalaisetkin tekee. Millainen maa on sellainen jolla on ongelmia ja sitä samaa haluaa tänne lisää ilman mitään kontrollia? Huonosti johdettu maa. Ja jos tarkastellaan puhtaasti tilastojen perusteella näyttää suomalainen aika kiltiltä.

Olen ollut vuosia mukana vapaaehtoistyössä, jossa oltu maahanmuuttajien kanssa tekemisissä. Kotonamme on käynyt vieraita Syyriasta ja Irakin kurdeja. Tyttäreni ovat hyviä ystäviä irakilaisten siskosten kanssa ja minulle se ei tuota mitään ongelmaa. Päinvastoin olen iloinen että heillä on ystäviä joiden kanssa viihtyvät.

Näiden tyttärieni ystävien perhe on erittäin hyvin kotoutunut Suomeen. Vanhemmat osaavat suomea, käyvät töissä ja ovat jopa ostaneet oman asunnon. Mielestäni tämän hyvän kotoutumisen yksi tärkeä syy on että ovat kristittyjä. Arvot ovat lähellä suomalaisia arvoja niitä joita itsekin noudatan.

Halusin kertoa tämän siksi että huomaat minulla olevan vähän taustaa arvostella suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen nähnyt ja kuullut kaikenlaista vapaaehtoistyötä tehdessä.

Isänmaallisuus on tietysti jokaisella omanlaisensa, mutta mielestäni tärkeintä on omaan maan ja sen kansalaisten edun ajaminen muun maailman edelle. Niin myös kuntatasolla ja siksi perussuomalaiset vastustaa kotoutussopimusta.

Kaikkiin kysymyksiin en vastaa, koska esim. Halla-aho on itse omiin kirjoituksiinsa vastannut ja se mainostamasi kirja ei edusta totuutta vaan on kirjoittajansa näkökulma.

Tervetuloa juttelemaan lisää perussuomalaisten arvoista Luvian torille to. 3.6 tai Eurajoen torille la. 5.6.

Jooa Raja-aho
Kuntavaaliehdokas (ps.), Eurajoki