Vihreät vastaa Körkölle: Kiitos ja kehut esimerkillisestä ilmastoteosta

Kalervo Körkkö syytti mielipidekirjoituksessaan Vihreää puoluetta Suomen ilmastopolitiikan määräilystä ilman, että mitään
olisi saatu oikeasti aikaan. Mielestäni paljon on saatu aikaan, mutta vielä on tosi paljon tehtävää – niin Vihreillä, maamme hallituksella kuin kaikilla meillä suomalaisilla.

Vihreät ovat saaneet useita hyviä ilmastonmuutoksen torjumiseen kohdennettuja teemoja hallitusohjelmaan. Olemme myös julkaisseet Reilu muutos -ohjelman, joka tekee mahdolliseksi reilun muutoksen ympäristön kannalta, kuitenkaan jättämättä ihmisiä muutoksen jalkoihin.

Vihreät eivät halua, että luokkaerot kasvavat, vaan eroja halutaan pienentää. Haluamme muutoksen olevan reilu ihan kaikkia kohtaan. Kehotan kaikkia asiasta kiinnostuneita ihmisiä tutustumaan Reilun muutoksen ohjelmaan kaikkine aihealueineen, sillä se on aivan liian laaja käytäväksi kunnolla läpi mielipidepalstalla.

Mielipidekirjoituksessaan Körkkö kertoo asentaneensa taloonsa maalämmön ja kertoo säästäneensä merkittäviä määriä rahaa näin toimiessaan. Tahdon näin julkisesti kiittää sekä kehua Körkköä esimerkillisestä ilmastoteosta! Tällaisilla yksittäisillä teoilla on kokonaiskuvassa suuri merkitys, sillä kaikki me voimme jokapäiväisillä valinnoillamme vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Näitä valintoja tehdään niin asumisen, kulutusvalintojen, ravinnon kuin liikkumisenkin saralla joka päivä. Minä unelmoin siitä, että jonain päivänä lähitulevaisuudessa Raumalta pääsee junalla niin pohjoiseen, itään kuin eteläänkin.

Tiina Korsman

Rauman Vihreät ry, Puheenjohtaja

Lisää aiheesta

Vihreät ja ympäristö?