Viihtyisä ja turvallinen Eurajoki

Tuohon otsikkoon kiteytyy mielestäni se mitä kunnan tulee olla asukkailleen. Kuntalaisten pitää saada kokea, että heidän tarpeistaan välitetään.

Viihtyisyyttä on lähellä olevat ja mahdollisimman monia kuntalaisia palvelevat palvelut. Se on sitä että samat henkilöt palvelevat meitä terveysasemalla ja muissa kunnan toimipisteillä. Sitä on myös hyvät ja kunnossa olevat alueet liikunnan harrastamiseen ja muut harrastusmahdollisuudet.

Viihtyisyyttä luo myös ympäristön huoliteltu ilme ja kunnan alueen siisteys. Sitä on myös liikkumisen helppous autolla, pyörällä ja kävellen. Hyvä ja rauhallinen asumisympäristö on myös yksi iso viihtyisyyteen vaikuttava asia.

Moni näistä asioista on Eurajoella kohdillaan ja me saadaan olla tyytyväisiä asukkaita. Mutta myös korjattavaa ja uudistettavaa löytyy. Voisi olettaa, että ympäristöstä näkisi sen kuinka hyvässä kunnossa kunnan talous on.

Turvallisuus on ehkä tärkeimpiä hyvinvointiin liittyviä asioita. Sellaisia päätöksiä ei saa tehdä jotka lisäävät kuntalaisten turvattomuuden tunnetta. Kuntalaisten pitää voida luottaa päättäjien ajavan vain heidän etuaan.

Yksi sellainen päätös oli estää vastaanottokeskuksen tuleminen kuntaan. Perussuomalaiset olivat siinä silloisen puheenjohtajansa johdolla erittäin aktiivisia ja ilman heitä ei asialle olisi varmaan tehty oikein mitään.

Päättäjien pitää pystyä vastustamaan sellaisia koko maailmaa halaavia ideoita, jotka voivat tuoda kuntalaisille huolia heidän ja lastensa turvallisuudesta.

Saako heidän lapsensa käydä koulussa ilman, että kohtaavat kiusaamista? Joutuvatko he siellä sellaisten asioiden ja arvojen kanssa tekemisiin, jotka eivät ole perheen arvojen kanssa linjassa?

Kuntalaisilla on myös oikeus voida luottaa, että heidän maksamia verovaroja käytetään hyvin ja rehellisesti. Ei tarvitse pelätä maksujen ja verojen nousevan siksi että, päättäjät tehneet huolimattomia päätöksiä.

Eurajoki on hieno paikka asua ja meillä paljon mahdollisuuksia kehittyä Suomen parhaimmaksi kunnaksi. Yhdessä Luvia ja Eurajoki.

Jooa Raja-aho
Kuntavaaliehdokas (ps.), Eurajoki