Viikon varrelta: Rauman Satama teki tappiota

Juu, tiedän mitä Liigan säännöissä sanotaan, mutta fiksuinta olisi viheltää peli poikki runkosarjan jälkeen ja jakaa mitalit parhaille.

| Päivitetty

Maksaahan bensa nyt aika lailla, muttei se mitenkään harvinaisen kallista ole. Kun tilastoja tiirailee taaksepäin, niin tämän tästä näyttää hinta käyneen samoissa lukemissa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Viime viikolla toimituksessa funtsittiin pitäisikö tehdä juttua bensiinin hinnan noususta. Se kun aina puhuttaa ihmisiä.

Jäin miettimään, että erikoisesti toimii ihmisen mieli. Niin se taitaa olla, että havahdumme erityisesti siihen, kun hinnat nousevat. Samalla kohinalla emme pane merkille hintojen laskemista.

Niinpä me toimittajat olemme harvoin tekemässä juttua, kun bensa on erityisen halpaa. Kysymässä tankkajilta, että aiotko nyt ajella enemmän?

Maksaahan bensa nyt aika lailla, muttei se mitenkään harvinaisen kallista ole. Kun tilastoja tiirailee taaksepäin, niin tämän tästä näyttää hinta käyneen nykylukemissa.

Kun vielä ottaa huomioon, että hintojen lailla myös palkat ovat nousseet, bensa lakkaa näyttämässä mitenkään kumman tyyriiltä.

Rauman Satama teki viime vuonna liikevoittoa 1,9 miljoonaa euroa. Investointien korkokulut painoivat kuitenkin tuloksen 200 000 euroa tappiolliseksi.

Ei suuri tappio, mutta poikkeuksellinen kuitenkin.

Lienee paikallaan mainita, että kaupunki omistajana ottaa satamasta 4-5 miljoonaa euroa vuosittain vuokrina ja markkinahintaa kalliimmilla konsernilainoilla.

Satamissa tuskaillaan nyt konttipulaa. Tuntuu kuin Kiina kahmisi kaikki. Ennen Suomi ja Rauma saivat tyhjiä ”koppia” Venäjältä, mutta nyt kontteja ei meinaa millään saada Itämerelle. Onneksi tavaraa voi lastata laivoihin myös perinteisemmillä menetelmillä.

Eurajokelaislähtöisellä Eeva Konnulla pitää kiirettä. 20 vuotta teattereissa työskennellyt kapellimestari työstää kahta musikaalia Helsingin kaupunginteatteriin, kolmatta Turun kaupunginteatteriin ja vielä neljättä Oulun teatteriin.

"Nykyään hyväksytään, että musikaali ei ole esittävän taiteen lajina mitään viihdettä tai höttöä. Musikaali on nimenä vain tekninen", sanoi Kontu Helsingin Sanomien haastattelussa.

Hän kysyi miksei musikaaleihin ole panostettu, vaikka yleisö niistä tykkää.

"Ennen oli vallalla ajatusmaailma, että no tehdään nyt vähän vasurilla tämä musikaali, koska yleisö haluaa. En ymmärrä, miksi musikaali on ollut tekijöille kirosana", sanoi Kontu.

Niinpä. Tämän kirjoittaja ainakin odottaa innokkaana Rauman teatterin ensi syksylle siirtynyttä musiikkinäytelmää Pirtumiehet. Tosipohjainen veijaritarina on kirjana herkullinen.

Mitä jääkiekkoliigan kanssa pitäisi tehdä? Tätä meikäläiseltä kysyttiin viikonloppuna pariin otteeseen.

Juu, tiedän mitä Liigan säännöissä sanotaan, mutta fiksuinta olisi viheltää peli poikki runkosarjan jälkeen ja jakaa mitalit parhaille.

Okei, varmaan mielipiteessä painaa vähän se, että raumalaisseura on menossa kohti ensimmäistä runkosarjan voittoaan koskaan. Mitalit menisivät Lukolle, HIFK:lle ja Tepsille.

Urheilullisin ratkaisu se silti olisi. Nythän on mahdollista, ellei peräti todennäköistä, että joku joukkue joutuu pudotuspelien aikana koronakaranteeniin ja se tuomitaan hävinneeksi. 

Urheilusta puheen ollen: hienoa miten jalkapallomaajoukkueemme on mennyt eteenpäin. Nyt Huuhkajat napsii arvokkaita pisteitä ja tekee isoja maaleja viime minuuteilla:

https://ls24.fi/urheilu/huuhkajilla-jai-vaikeasta-pelista-hyva-maku-taisteltiin-uljaasti-taas-kerran

Ihmiskauppaa Raumalla? Viime viikolla kirjoitin uutisen Rush Factoryn vaikeasta vuodesta. Ex-formulakuski Markus Niemelän firma teki ruman tappion, kun yritys pääsi järjestämään viime vuonna vain kolme tapahtumaa.

Tarkka lukija kiinnitti huomiota kirjoitusvirheeseen jutussa: ”Niemelä on myynyt yhtiön osakkaita, jotta yhtiölle tärkeiden alihankkijoiden laskuja saadaan maksettua”.

Niin tiukka tilanne ei toki ole, että Niemelä osakkaita olisi myynyt. Osakkeista oli toki kyse.

Kun korjausten tielle lähdin, niin tässä toinen. Kaksi viikkoa sitten siteerasin tällä palstalla Riku Räsäsen pohdintaa kulttuurin ja viihteen tukemisesta. Räsänen asetti vastakkain Sami Hedbergin stand upin (viihde) ja Heli Laaksosen runot (kulttuuri), joita voidaan esittää samalla teatterilavalla.

Tietooni on saatettu, että vertailu ontui. Laaksonen ei ole saanut apurahoja lavakeikoilleen.

Rauman sahan peruskivi muurattiin viime torstaina harvinaisen matalalla profiililla. Koronatilanteen vuoksi kutsuvieraita ei paikalle käsketty, vaan projektijohtaja Harri Haapaniemi ja sahanjohtaja Liisa-Maija Perävainio hoitivat homman koruttomasti.

Sain suruviestin kuukausi sitten. Ystäväni Tom Osmonen kuoli sairauden väsyttämänä. Kyllähän se kolahti, vaikka olin ehtinyt käydä miehen kanssa pitkässä puhelussa läpi mitä tuleman pitää.

Tänä erikoisena aikana sain seurata hautajaisia vain netin välityksellä. Jos oikein kuulin, kehotti pappi läheisiä muistamaan niitä hienoja ja onnellisia aikoja, joita saimme Tompan kanssa elää. Se on viisas vinkki.

Hyviä ja hauskoja muistoja riittää. Tutustuimme vuonna 1983, kun meidät asutettiin kimppaan Tampereella. Aika pitkään olimme työkavereita Uudessa Raumassa ja lopun edestä muuten vaan kavereita. Lepää rauhassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut