Viikon varrelta: Katselen kotona, kun Tallinkin lautan rakentaminen alkaa Rauman telakalla

Vuokranantajat eivät ole vielä lähteneet kunnolla talkoisiin, harmitteli raumalainen yrittäjä. Yksi lukuisista, joiden bisnes pysähtyi kuin seinään. Yrittäjä kertoi harkinneensa ensi kertaa pitkällä urallaan yrityksensä lopettamista. Eikä kuulemma ole yksin mietteineen.

| Päivitetty

Kolmannen uudislaivan rakentaminen käynnistyy virallisesti ja juhlallisesti Rauman uudella telakalla tänään maanantaina.

Tanskalaisen Molslinjenin tilaama Hammershus oli ensimmäinen RMC:n laivatilaus. Tiettävästi Bornholmin-lautasta tuli hyvä, vaikkakin telakkayhtiölle tappiollinen projekti.

Toista lauttaa, Wasalinen Aurora Botniaa, rakennetaan parhaillaan kuten tästä näkee:

Tässä vielä Wasalinen videota millainen laivasta tulee:

https://www.kvarkenlink.com/video-of-interior-design/

Kolmantena alkaa Tallinkin tilaaman MyStarin rakentaminen. Se on hieno ja tärkeä askel Rauman (telakan) tarinaa. Normaalitilanteessa olisin paikan päällä tapahtumaa todistamassa, mutta tänään pitää tyytyä seuraamaan kotona suoratoistolähetystä telakalta.

Arvaat varmaan miksi mediaa ei paikalle päästetä.

Laivoista puheen ollen: tämä oli erikoinen tapaus:

https://ls24.fi/uutiset/laivaston-partioalus-upposi-tormattyaan-raumalla-rakennettuun-risteilyalukseen

Raumalla rakennettu loistoristeilijä siis osoittautui vielä vuosikymmenten jälkeenkin niin kovaa tekoa olevaksi, ettei se ollut moksiskaan laivaston partioveneen tahallisesta päin törmäilystä. Risteilijä selvisi kolhuilla, laivaston vene upposi.

Ja kyllä vaan, tämä on juuri se pikkuristeilijä, jota Donald Trump kävi aikoinaan Raumalla katsomassa.

Metsän sahapäätös oli viime viikon ykkösuutinen Raumalla. Nyt varmistui, että suuri hanke toteutetaan.

Tai onhan paljon tehty jo tähän mennessä. Maanpäänniemessä on louhittu tonttia toista vuotta. Metsä Fibren mukaan louhintatyöstä on tehty 85 prosenttia.

Louhetta kuskataan Petäjäkseen. Mittakaavasta kertoo, että tarvittaisiin yli 300 autokuljetusta satamaan päivässä, ellei louhetta vietäisi kahdella proomulla meriteitse.

Vuokranantajat eivät ole vielä lähteneet kunnolla talkoisiin, harmitteli raumalainen yrittäjä. Yksi lukuisista, joiden bisnes pysähtyi kuin seinään.

Yrittäjä kertoi harkinneensa ensi kertaa pitkällä urallaan yrityksensä lopettamista. Eikä kuulemma ole yksin mietteineen.

Kun pienestä liikevaihdosta leikkaantuu melkein kaikki pois, ei ratkaisuksi riitä vuokranmaksujen siirtäminen syksyyn. Sama pätee lainankorkojen, verojen ja maksujen lykkäämiseen.

Vastaantuloja tarvitaan, jos halutaan, että liiketiloille on vuokraajia ensi vuonnakin.

Toimituksen kahvipaussilla, jota järjestettiin nettimiitinkinä, käytiin perjantaina läpi suunnitelmia viikonlopun viettoon. Tai pikemminkin suunnitelmien puutetta.

Jotta viikonloppu koronakaudella jotenkin erottuisi arkipäivistä, olen vaimoni kanssa ottanut tavaksi tilata ravintolaruokaa perjantaisin. Saa nähdä kuinka kauan onnistuu, kun paikkoja menee kokonaan kiinni.

Lauantai-iltana ostimme liput kulttuurikuppila Brummin keikalle, johon osallistuimme takkahuoneen rottinkisohvalla. Olihan siinä puolensa: ei jonoa baaritiskille tai vessaan.

Mutta jäähän tunnelma vaisuksi, eikä voi vitsikkäästi hihkaista: soittakaa Paranoid!

Sen muuten talon bändi soitti ja Kalle Valanne lauloi.

Brummin isäntä Markku Pekonen lupasi netin live-illoille jatkoa. Hyvä! Toivottavasti ihmiset myös maksavat.

Kisarannan saunasta oli viime viikolla juttua Raumalaisessa, koska rakennus jäi kaupungin niin sanotussa salkutuksessa alimpaan kastiin. Kisaranta kuuluu purettavien luokkaan.

Meikäläiselle oli uusi tai ainakin unohdettu tieto, että Kisaranta sijaitsi alkujaan Rantakadulla.

Raumalla on siis ollut kaksi Rantakatua. Sillä sen toki muistan, kun keskustassa kulkeva Rantakatu muutettiin Nortamonkaduksi.

Tämä toinen Rantakatu piti ristiä uudelleen, kun Syvärauma ja Sampaanala liitettiin Rauman maalaiskunnasta kaupunkiin 1950-luvulla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut