Viikon varrelta: Kaupungin pitäisi tulittaa uutenavuotena

Lukon joukkue on niin iskukykyinen, että välieräpaikkaa huonompi menestys tällä kaudella saisi seurajohdon varmasti vakavasti harkitsemaan saako Virta valmentaa vielä ensi kaudenkin Raumalla. Siitäkin huolimatta, että Virran sopimus jatkuu kevääseen 2021.

Noin puolet suomalaisista kieltäisi ilotulitteiden käytön yksityisiltä kuluttajilta, selvisi Maaseudun Tulevaisuuden tilaamasta kyselystä. Kansalaisaloite on eduskunnan käsittelyssä.

Turvallisuutta muutos ainakin lisäisi, kun paukutteluun eivät osallistuisi ne, jotka ovat itsekin paukkuja nauttineet.

Sen sijaan Rauman kaupungin soisin järjestävän ilotulituksen vuodenvaihteen juhlassa. Eurajoella kunta ilotulittaa lapsiperheitä ajatellen jo alkuillasta.

* * *

Plussat Porillekin. Karhukaupungissa uudenvuoden vastaanoton ohjelma alkaa myöhemmin, vuosikymmenen vaihteen lähestyessä.

Porissa sain viime vuonna parkkisakon kuten kerroin kolumnissa

https://ls24.fi/artikkelit/nappara-parkkisovellus-voi-kayda-kalliiksi

Olin siis maksanut pysäköinnin mobiilisovelluksella, mutta puhelimella  maksu kirjautui viereiselle parkkialueelle, noin 10 metrin päähän.

Tein asiallisen reklamaation, mutta armo ei käynyt oikeudesta. En viitsinyt viedä asiaa eteenpäin.

Länskärissä julkaistun jutun mukaan olisi kannattanut. Kuluttajariitalautakunnan mielestä Porin kaupungin olisi pitänyt palauttaa 50 euron parkkisakko meikäläiselle. Kyse oli samasta pikkumokasta kuin jutun tapauksessa 3:

https://ls24.fi/lannen-media/nappailyvirhe-ei-riita-yksityisen-parkkisakon-perusteeksi-nain-kuluttajariitalautakunta-ratkaisi-nelja-pysakointiin-liittyvaa-riitatapausta-kolkumni-joulun-ihme-pysakoinninvalvojaltakin-loytyi-sydan

* * *

Ulkomaalaisilta voidaan estää vuodenvaihteesta lähtien kiinteistön ostaminen Suomesta. Lupaa pitää pyytää puolustusministeriöltä.

https://ls24.fi/uutiset/puolustusministerio-saa-torpata-ulkomaalaisten-maakauppoja-vuoden-alusta-alkaen-asunnon-osto-lentotukikohdan-tai-laivavaylan-varrelta-voidaan-evata

Kuten uutisessa mainittiin, lakiuudistus voisi koskea mökkikauppoja myös Rauman seudulla. Strategisia kohteita ovat ainakin Porin prikaati, Olkiluodon ydinvoimala, Rauman satama sekä sotalaivoja rakentava telakka.

* * *

Sain mukavasti palautetta, kun kirjoitin siitä kuinka hienoa olisikaan asua ”isolla kirkolla” eli Helsingissä. Onhan siinä puolensa, hyvät ja huonot.

Työpaikkoja on Stadissa enemmän, ja esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutarjonta ylivertaisen laajaa. Vastaavasti asunnot ovat turkasen kalliita.

Käynti Helsingissä avaa aina pikkukaupunkilaisen silmiä. Viimeksi pyörittelin päätäni, kun etsin parkkipaikkaa eräässä suositussa kaupunginosassa. Kerrostalojen pihoilla ei tilaa ole edes asukkaiden autoille, joten katujen varret täyttyvät ajopeleistä.

Ei kai siinä muuten mitään, mutta kun katu on niin kapea, ettei kahteen suuntaan mahdu ajamaan samanaikaisesti. Jo nyt, ennen talven lumikuormaa.

Ja me raumalaiset puhisemme, kun joskus harvoin joudumme vaikkapa Vanhassa Raumassa odottamaan kymmenen sekuntia vastaantulevaa autoa…

* * *

Joulutauosta jääkiekkoliigassa ei enää oikein voi puhua. Lukkokin pelasi 20.12., 26.12., 28.12. ja pelaa taas tänään, 30.12..

Lukon pelit ovat menneet penkin alle: kotona tappiot liigajumbo Sportille ja Tapparalle sekä vieraissa Ässille. Saaliina vain yksi piste, eikä raumalaisjoukkue juuri sen enempää olisi ansainnutkaan.

Tänään Sport saapuu uudelleen Äijänsuolle. Lukolta on lupa odottaa kotivoittoa, muuten päävalmentaja Pekka Virran pitkä projekti alkaa jäädä huolestuttavasti aikataulustaan.

Lukon joukkue on niin iskukykyinen, että välieräpaikkaa huonompi menestys tällä kaudella saisi seurajohdon varmasti vakavasti harkitsemaan saako Virta valmentaa vielä ensi kaudenkin Raumalla.

Siitäkin huolimatta, että Virran sopimus jatkuu kevääseen 2021.

* * *

Joululahjamainokset valtasivat paljon palstatilaa Länsi-Suomessa jo sata vuotta sitten:

https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1263859?page=1

Olipa Raumalla paljon kauppoja ja kauppaajia jo silloin!

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut