Viikon varrelta: ”Kaupunki olisi tosi kiva ilman kaupunkilaisia”

Miltä kaupunki tuntuu? Sitä kysyttiin erään kaupungin matkailulehdessä.

Miltä kaupunki tuntuu? Sitä kysyttiin erään kaupungin matkailulehdessä.

Tässä muutamia poimintoja vastauksista.

”Kaupunki olisi tosi kiva ilman kaupunkilaisia”

”Kaupunki on kaunis, mutten pidä sen ihmisistä”

”Ärsyttää koko kaupunki. Sinne muuttaneet hehkuttavat kaupunkia kaikissa kanavissa, mutta todellisuudessa huijaavat vain itseään”

”Kaupunkilaisten perusvire on negatiivinen”

”Enää murre ei ole kamalaa, toisinaan kummastuttavaa, mutta ei usein vihastuttavaa”

Kaupunki on Turku, ja sitaatit Kiss my Turku -mainoslehdestä.

Kaikkiaan vastauksia julkaistiin sata, joista 85 oli positiivisia tai ainakin neutraaleja. Kuitenkin juuri ne 15 negatiivista saivat lukemaan jutun mielenkiinnolla loppuun saakka.

Ne myös tekivät mainosjutusta jotenkin uskottavamman.

Raumalaisessa kerrottiin viime keskiviikkona, että tulevana suvena kaupungissa tarjotaan jotain aivan uutta: amerikkalaista ammattipainia.

Ei nyt ihan ensi kertaa kuitenkaan. Samaa ”amerikanherkkua”, showpainia tai wrestlingiä, näyteltiin jo kymmenen vuotta sitten Ooperissa Kortelassa.

Jututin silloin Michael ”Starbuck” Majalahtea, lajin suomalaista pioneeria, joka on tälläkin kertaa yksi tapahtuman järjestäjistä.

Starbuck vertasi näytöspainijoita gladiaattoreihin ja selittu tarinan juonen: yleensä matsissa on yleisön suosikki ja se, jota yleisö rakastaa vihata.

Lukija lähetti palautetta viime viikon mopoautotempauksesta, jolla yritettiin tuoda esille kasitien lisäkaistojen tarve.

- Pisti sylettämään todella paljon tämä protesti. Jouduin ajamaan 20 kilometriä heidän aiheuttamansa ruuhkan perässä ja sen takia jouduin kiihdyttämään lopussa ajoa ja meni ylitöiksi ja ylinopeudeksi. Kaikki nuoret mopoautoilla ajaa tien sivussa, heistä pääsee ohi helposti, mutta nyt ohitus oli mahdoton, kirjoitti ”kasitietä työkseen paiskova mies”.

Brittiläisen Saga Cruisesin uusin risteilyalus tuo suvella Poriin liki tuhat matkailijaa. Osa heistä käy myös Raumalla.

Mäntyluotoon saapuva Spirit of Discovery on 236-metrinen komeus. Raumalle ei tietääkseni ole kesällä risteilijöitä tulossa. Viime suvena täällä vieraili kaksikin yli 200-metristä alusta: Silver Spirit ja Albatros.

Samainen Albatross palaa Raumalle elokuussa 2020. 16 päivän Itämeren-risteilyn hinnat ovat alkaen 1650 euroa.

Kesäaika ei koskaan ala Eurassa. Tai tarkemmin sanottuna valtatiellä 12, jonka kunnostus jatkuu tulevan kesän ajan.

Valtatietä muun muassa levennetään Euran ja Raijalan välillä noin 21 kilsan matkalta. Sitä onkin odotettu.

Kun tietöitä on useampia ja tien päällyste huonossa kunnossa, ei kesänopeusrajoituksia aseteta tänä vuonna lainkaan. Valtatiellä saa ajaa mainitulla pätkällä korkeintaan kahdeksaakymppiä.

Satasta saa päästellä vasta kesällä 2020.

Suvitiellä on ollut tavallista enemmän kulkijoita, kun raumalaiset ovat käyneet kurkkimassa miltä Merijakamon uusi sauna näyttää.

Kutsuvierastilaisuudessa käyneiden kommentit olivat pääosin vaikuttuneita. Toivottavasti saunalle riittää asiakkaita. Se on taas yksi tärkeä palanen merellistä Raumaa.

Syväraumanlahdella, Otanlahdessa ja Poroholmassa on viime vuosina tehty paljon hyvää. Olen varma, että ensi suvena alueella pyörii taas entistä enemmän ihmisiä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut