Viikon varrelta: Pukki toi varhaisen joulun

Ilmastonmuutos ei ole riistäytynyt käsistä, mutta keskustelu siitä on. Niin arvioi Pettteri Taalas, joka ei olekaan ihan kuka tahansa. Taalas työskentelee Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteerinä. Taalas valittiin juuri jatkokaudelle tässä YK:n alaisessa järjestössä.

| Päivitetty

Ilmastonmuutos ei ole riistäytynyt käsistä, mutta keskustelu siitä on.

Niin arvioi Pettteri Taalas, joka ei olekaan ihan kuka tahansa. Taalas työskentelee Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteerinä. Taalas valittiin juuri jatkokaudelle tässä YK:n alaisessa järjestössä.

Talouselämä-lehden haastattelussa Taalas sanoi, ettei maailmanloppu ole tulossa. Ilmastonmuutoksen torjuntaa voidaan tehdä hyvillä mielin. Isot asiat tehdään valtiotasolla, eikä maailma pelastu vaikka alkaisit elää askeettimunkkina.

Taalas toisti pääviestinsä: ratkaisun ydin on öljystä, kivihiilestä, maakaasusta ja turpeesta luopuminen.

Ilmastokonkari kaipaa ”ilmasto-Korpilampea”, jossa kiihkottomasti saman pöydän ääressä pohdittaisiin mikä on Suomen kannalta järkevää tässä asiassa.

Pukki toi joulun varhain meille suomalaisen jalkapalloilun ystäville.

Tarkoitan tietysti Teemu Pukkia, maailman kovimman futisliigan kuukauden pelaajaksi valittua hyökkääjää. Pukki ratkaisi rankkarimaalillaan torstaina Huuhkajille voiton Kreikasta EM-karsinnassa.

Sunnuntai-iltana samalla kentällä, Tampereen Ratinassa, Pukki osui taas pilkulta. Tällä kertaa se ei riittänyt pisteisiin. Italia vei voiton maalein 1-2.

Suomi on tappiosta huolimatta hyvin kiinni lopputurnauspaikassa. Siihen voi hyvinkin riittää kotivoitot Armeniasta ja Liechtensteinista.

Rauman uuteen kauppakeskukseen, kutsutaan sitä vaikka Ganal-keskukseksi, tulee hanketta vetävän Jari Pölösen mukaan kuutisenkymmentä liikettä.

Voi kuulostaa paljolta, mutta luvussa lienevät mukana kaikki erilaiset palvelut. Siis kauppojen ja ravintoloiden lisäksi vaikkapa Postin pakettiautomaatti, Veikkauksen Pelaamo, autopesula ja niin edelleen.

Tästä näkee mitä on tarjolla Hämeenlinnan Goodman-kauppakeskuksessa:

https://kauppakeskusgoodman.fi/fi/liikkeet/

Kooltaan Ganal-keskus on yhtä suuri kuin Rauman Prisma rakenteilla olevan laajennuksen jälkeen.

Ja vielä yksi havainto: Rauman Citymarketin ja Prisman kattojen alle toimii yllättävän monta kymmentä liikettä.

Vastasin Rauman VVR-kyselyyn. Olipa vaikea rasti, varsinkin aluksi.

Tehtävä on vaikea, kun pitäisi valita miljoonien eurojen säästökohteet.

Heti ensimmäinen varsinainen kysymys on raskas: Merkitse tärkeysjärjestykseen toimet, joilla kaupungin talous tulisi mielestäsi saada tasapainoon (1 = tärkein, 9 = vähiten tärkein).

Vielä hankalammaksi sen tekee toteutustapa. Sai klikkailla aikansa ennen kuin sai ruksin jokaiseen yhdeksään riviin:

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1811427&SID=a4ff603e-022f-4373-bf13-02586f353fe8&dy=866088715

Kun kysymyspatteria kahlasin velvollisuudentuntoisena miehenä läpi, kävi mielessä, että viidentoista (15) sivun sijaan olisi riittänyt viisikin.

Mutta hyvä tietysti, kun kysytään.

Terhakas ministeri Paatero johtaa Veikkauksen toiminnan rajoittamista, jolle nyt on vahvaa poliittista tilausta.

Muutoksia ja tarkennuksia on varmaan paikallaan tehdä.

Muistuttaisin kuitenkin ikävästä tosiseikasta. Veikkaus ei enää ole monopoli.

Kansainväliset netissä toimivat rahapelifirmat – jotka tarjoavat palvelua suomeksi – pyrkivät vahvistamaan otetta Suomen markkinasta.

Näiden ulkomaisten kilpailijoiden käytettävissä olevista markkinointiresursseista kertoo paljon se, että peräti kahdeksan Englannin Valioliiga-seuran paitasponsori on pelifirma. Jos oikein räknäsin, ne maksavat vuodessa näistä mainospaikoista noin 65 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut