Viikon varrelta: Kosken seuraajalta ei pidä kysyä puoluekirjaa

Vähän pidempään siinä meni kuin piti, mutta viime perjantaina Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski sai viimein annettua odotetun ilmoituksen eläkkeelle siirtymisestään. Hyvä, sillä nyt seuraajaa voi hakea reilusti, julkisesti ja aikataulun tietäen.

| Päivitetty

Vähän pidempään siinä meni kuin piti, mutta viime perjantaina Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski sai viimein annettua odotetun ilmoituksen eläkkeelle siirtymisestään. Hyvä, sillä nyt seuraajaa voi hakea reilusti, julkisesti ja aikataulun tietäen.

Raumalla hyvää työtä tehnyt Koski olisi voinut siirtyä hyvin ansaituille panksuunipäiville jo aikoja sitten. Hän kuitenkin halusi viedä maaliin saakka suuret elinkeinohankkeet.

Nyt ollaan jo kalkkiviivoilla. Rauman telakan uuden tulemisen lopullisesti varmistava neljän sotalaivan kauppa päästäneen allekirjoittamaan lähiviikkoina. Metsä Fibre on sahansa kanssa ilmeisen tosissaan. Olisi suuri yllätys, ellei metsäjätti puolen vuoden sisään varsinaista investointipäätöstä tekisi.

Koski paljasti suosikkinsa Länsi-Suomelle:

– En ketään kehu, mutta jos Asko Aro-Heinilä hakee, olisi hän helppo valinta Raumalle. Tietysti en tiedä, hän voi viihtyä maakuntajohtajana vaikka kuinka hyvin, sanoi Koski.

Näkemykseen on helppo yhtyä. Aro-Heinilästä Rauma saisi hyvän elinkeinosuuntautuneen kaupunginjohtajan. Valintaa helpottaisi, että hän on demaritaustainen kuten kaikki Rauman ykköspomot, jotka muistan.

Rauman tulisi kuitenkin vahvasti viestittää, että nyt kisassa otetaan tosissaan huomioon muutkin kuin demarit.

Raumalla on auki kaksi kärkivirkaa, kun kaupunginjohtajan lisäksi tarvitaan kehitysjohtaja. Siltä paikalta Aro-Heinilä lähti Satakunnan maakuntajohtajaksi.

Seuraajaksi valittu Rikumatti Levomäki ei kauan ehtinyt Raumalla hommissa olla ennen kuin tarttui Aninkaisten täkyyn kotikaupungissaan Turussa. Tilalle valittu Aki Ruotsala jätti tulematta, kun hänen aiemmista lausunnoistaan nousi melkoinen haloo.

OL3-mallin ydinvoimala toimii hyvin ja tuottaa täydellä teholla sähköä. Tai itse asiassa kaksikin.

Uudenlainen EPR-laitos on tunnetusti ollut pitkään rakenteilla Eurajoella ja Ranskan Flamanvillessa. Kummassakin on hiljattain tiedotettu lisäviivästymisistä. Niitä myöhemmin aloitetut samanlaiset ydinvoimalat Kiinassa sen sijaan on saatu valmiiksi. Taishan 1:n kaupallinen tuotanto alkoi jo 2018 ja nyt Taishan 2 käy myös täydellä teholla.

Kahden EPR-laitoksen rakennustyöt ovat käynnissä Hinkley Pointissa Englannissa.

Että ei välttämättä tarvitse varata matkaa minnekään kauas, kun Olkiluoto 3 starttaa ensi vuonna.

Järki voitti, voi summata tietosuojavaltuutetun ohjeistuksen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä.

Tulivat siihen lopputulemaan, ettei kerrostalon rappukäytävässä seinälle ripustettu nimitaulu muodosta itsenäistä henkilörekisteriä. Talon asukkaiden nimet paljastavan taulun esillä pitäminen on ”perusteltua pelastustoiminnan helpottamiseksi”.

Ja sitten oikeiden tietosuojaongelmien kimppuun, kiitos.

Rauma Blueseilla sain palautetta Lajo-kirjoituksesta tällä palstalla. Tuttu mies kävi kertomassa, että Lajon kylä kuuluu Rauman kaupungin kaikkein vanhimpiin asuinpaikkoihin. Pitää paikkansa, ja siksi Lajon näkyminen kartoilla on perusteltua.

Pointtini oli, ettei asuinalueiden nimiä pitäisi jälkikäteen muutella. Äyhönjärveksi kyseinen omakotialue uutena virallisesti ristittiin, eikä silloin Lajosta kukaan puhunut koskaan mitään.

Maastopalo roihuaa Gran Canarialla. Sunnuntai-iltana luin Länskärin netistä, että ainakin 4 000 ihmistä on evakuoitu Tejedan vuoristokylän alueelta.

Jotenkin paljon lähemmäksi tällaiset kaukaiset asiat muuttuvat, kun on omakohtainen linkki tapahtumapaikkoihin. Monet suomalaiset ovat talvilomiaan Gran Canarialla viettäneet. Mekin kävimme kävelemässä pari vuotta sitten mäntymetsissä, jotka nyt palavat.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut