Viikon varrelta: Itkeä vai nauraa näiden koronarajoitusten kanssa?

Itkeä vai nauraa -sarjaan menevät myös viimeisimmät ravintoloiden koronarajoitukset, jotka tulevat voimaan tänään maanantaina.

Koronapaussin jälkeen Rauman taidemuseoon, Rauman museoon ja Marelaan pääsee huomisesta tiistaista lähtien taas tutustumaan – mutta vain ennakkovarauksella ja korkeintaan viisi ihmistä kerrallaan.

Hyvä, että edes niin.

Mutta huvittaahan tämä. Olen käynyt paljon museoissa, mutta oikein miettimään joutuu koska olisi väkeä ruuhkaksi ollut.

Uskaltaisin jopa näpäyttää kosketusnäyttöä esimerkiksi videopätkän nähdäkseni. Rohkeus on kasvanut, kun on vuoden marketeissa ostoksilla käynyt, hedelmiä koriin poiminut ja vaakanappuloita painellut.

Itkeä vai nauraa -sarjaan menevät myös viimeisimmät ravintoloiden koronarajoitukset, jotka tulevat voimaan tänään maanantaina.

Ruokaravintolat saavat olla auki iltaseitsemään saakka, mutta alkoholin anniskelu pitää lopettaa jo kaksi tuntia aikaisemmin. Jos töissä menee perjantaina puolen tuntia pitkäksi, eikä ehdi puolison kanssa ravintolaan ennen viittä, on tyydyttävä vissyyn pihvin painikkeena?

Taidan olla vähän yksinkertainen, mutten millään ymmärrä logiikkaa tämän linjauksen takana. Marketista kun voi samaan aikaan ostaa vaikka korin olutta.

"Kuntavaalit" luki kalenterissani isolla eilisen päivän kohdalla. Vaalithan koronapelossa siirrettiin parin kuukauden päähän virkamiesten lyötyä pöytään pahimmat uhkakuvat.

Ei riehu virus valtoimenaan Suomenmaassa, vaan tilanne on rauhoittumaan päin. Hyvin olisi vaalit voitu järjestää, mutta tämä voidaan tietysti kuitata jälkiviisautena.

Länsi-Suomen kuntavaalikone avataan kolmen viikon päästä. Tällä kertaa saamme käyttöömme Ylen vaalikoneen. Ylen muita kumppaneita ovat muun muassa MTV, Maaseudun Tulevaisuus ja Kuntalehti.

Viime viikon Raumalaisessa julkaistua juttua seudun retkeilykohteista on kehuttu. Toki jotkut huomauttivat, ettei Kokkovuori ole Haapasaaressa, vaan Vanha-Lahdella, vaikka toinen yleinen lähtöpaikka onkin Haapasaarentien varressa.

Raumalaisen jutussa todettiin Kokkovuoren olevan jäänne Svekofennidien vuoristosta ja muotoutuneen nykyiseen muotoonsa jääkauden aikana. Kokkovuoren laki (32,5 metriä) olikin ainoa meren pinnan ylle nouseva kohta Vanha-Lahdesta joskus kovin kauan sitten.

Vanhan vuoriston jäänteitä meren huuhtomine avokallioineen Raumalla on useita muitakin. Kaupunkiasutuksen keskellä noin 40 metriin kohoavat esimerkiksi Ryssänkallio ja Pahanvuorenkallio.

Kun Rauman karttaa sillä silmällä tiiraa, voi nähdä entisaikain "vuorijonon" kulkevan läpi citymme. Merikoulunmäki, Ketunkallio, Äijänsuo, Vesitorninmäki, Lähdepelto, Nikulanmäki ja niin edelleen.

Säkylän Huovinrinteellä purettiin 1960-luvun rivitaloja, joissa oli isoja kaksioita. Ennen vuodenvaihdetta valmistuneissa uusissa rivareissa on yksiöitä.

”Asunto on valoisa ja tuntuu 25 neliötään suuremmalta”, sanoo Porin prikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Ari-Pekka Väisänen, yksi uusista asukkaista Porilainen-lehdessä.

Lukko julkisti Timo Rajalan seuraajan viime perjantaina. Nyt tiedämme, että tuleva toimitusjohtaja on Jukka Kunnas. Ei tarvitse enää sitäkään spekuloida. Voimme keskittyä tänään alkaviin pudotuspeleihin.

Kunnas on tehnyt paljon töitä sporttibisneksessä, mutta pääkaupunkiseudulla. Urheilutaustaa löytyy, vaikkei jääkiekosta.

Lukon rekrystä tuli mieleen tarina, jota TPS:n, Liigan ja Lukon pomona toiminut Jyrki Santala mielellään kertoo. Jykke muisteli miten hänet pestattiin Tepsiin.

"Tiedättehän, että olen Lukon kannattaja", kysyi Santala.

"Ei nyt huutosakin vetäjää valita, vaan toimitusjohtajaa", vastasi puheenjohtaja Hannu Ansas.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut