Viikon varrelta: Lieto hakee Poikelan seuraajaa Rauman mallilla

Lieto aikoo hyödyntää Rauman mallia eli käyttää kunnanjohtajan rekrytoinnissa myös konsulttia. Sehän on maan tavaksi alkanut muodostua, vaikka menettelyssä onkin ongelmia julkisuuden suhteen.

| Päivitetty

Lieto perusti ohjausryhmän valmistelemaan uuden kunnanjohtajan hakua. Prosessi lähtee virallisesti käyntiin, kun nykyisen kunnanjohtajan Esko Poikelan valinta Rauman kaupunginjohtajaksi saa lainvoiman lähipäivinä.

Todellisuudessa työ uuden kuntapomon löytämiseksi lienee jo aloitettu. Lieto aikoo hyödyntää Rauman mallia eli käyttää rekrytoinnissa myös konsulttia.

Sehän on maan tavaksi alkanut muodostua, vaikka menettelyssä onkin ongelmia julkisuuden suhteen.

Dramaattisin kisa nähtiin vuonna 2002, kun Rauma valitsi apulaiskaupunginjohtajan. Kaupunginvaltuuston suljetussa lippuäänestyksessä joku valtuutettu pudotti tyhjän lapun, mikä mahdollisti erikoisen tasatuloksen 25-25.

Tarvittiin arvonta. Valtuutettu Heljä Siitonen nosti lapun, jossa luki ”Suvanto”.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Tomi Suvanto oli ennakkosuosikki, mutta asemakaava-arkkitehti Ulla Räihää kannatti lopulta yhtä moni valtuutettu.

Suvanto toimi apulaiskaupunginjohtajana 15 vuotta. Organisaatiomuutoksen yhteydessä hänestä tuli teknisen toimialan johtaja. Hän on tuurannut kaupunginjohtajia jo useamman kerran.

Nato arvioi Porin prikaatin kouluttaman Suomen kansainvälisen valmiusjoukon suorituskykyä parhaillaan. Maanantaina alkaneeseen kriisinhallintaharjoitukseen osallistuu Satakunnan jääkäripataljoonan ja Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan varusmiehiä sekä henkilökuntaa.

Sotilasosastoja liikkuu jalan ja panssaroiduilla ajoneuvoilla Säkylän ja Raasin alueella. Lisäksi harjoitustoimintaa on Oripään lentokentällä.

Sparkling Night sai väkeä liikkeelle Raumalla viime viikonloppuna. Lauantai-illan muotinäytökset Vanhan Rauman näyteikkunoissa houkuttelivat ihmisiä illalla ulos sankoin joukoin.

Myös sunnuntai-iltana Rauma näytti kuuleman mukaan cityltä. Silloin porukat pihalle veti Prisman perinteinen joulunavaus, ja tarkemmin sanottuna sen ilotulitus.

Suomenmestari Lukko on aloittanut kauden nihkeästi. Malttamattomimmat ovat jo vaatimassa potkuja päävalmentajalle tai peräti koko valmennusporukalle.

Kovien nimihankintojen perään huudetaan myös kovasti. Siinä mölyssä peittyvät maltillisemmat kommentit, että eikös se ole hyvä, kun omille nuorille annetaan tilaisuuksia näyttää osaamistaan.

Raumalaisen toriparlamentissa nimimerkki Positiivari muistutti, ettei Pekka Virtakaan saanut Lukon peliä heti uomiinsa.

Ei tosiaan saanut. Kun Virran projekti alkoi, Lukko hävisi marraskuussa kolme ja joulukuussa neljä ottelua peräkkäin. Lukko hävisi silloin muun muassa SaiPalle ja KooKoolle sekä kahdesti Ässille.

Lopulta Lukko jäi runkosarjassa yhdeksänneksi. Pudotuspeleissä Ässät nöyryytti raumalaisjoukkuetta.

Tampereen Kannen Areena. Sellaisena Mansen uusi ylpeys toistaiseksi tunnetaan, kunnes löytävät uuden nimisponsorin epäsuosioon ajautuneen Uroksen tilalle.

Monitoimiareena on valmistumassa aikataulun mukaan. Joulukuun alussa Ilves ja Tappara kohtaavat paikallispeleissä. Areenan avajaisissa kuun puolivälissä esiintyy Eppu Normaali Tampere Filharmonian kanssa.

Hallin lisäksi rautatien päälle nousee hotelli, kasino ja tornitaloja.

Turku sinnittelee perässä. Myös Åbossa on komeat suunnitelmat rautatieaseman seudulle: monitoimiareena, hotelli, elämyskeskus ja kerrostaloja. Mielenkiintoista on nähdä milloin ja missä muodossa visioita toteutetaan.

Uuden uljaan konserttitalon Turku joka tapauksessa on saamassa Aurajoen rantaan, paraatipaikalle kaupunginteatterin viereen. Turun kaupunginvaltuusto päätti asiasta muutama viikko sitten.

PES-arkkitehtien hienon luomuksen rakentaa Hartela. Kustannusarvio on 63 miljoonaa euroa. Soiton pitäisi soida uudessa salissa vuonna 2025.

Partiolaiset toivat joulukalenterit Suomeen. Niin ainakin partiopiirin tiedotteen mukaan. Joka tapauksessa vuodesta 1947 lähtien partiotoimintaa on rahoitettu adventtikalenterien myynnillä.

Kalentereita myydään perinteiseen tapaan ovelta ovelle, eri tapahtumissa ja nykyisin myös netissä.

PS. Jääkiekkoliigan tila ja tulevaisuus huolettaa. Tarjoan reseptiä: tiivistetään sarja kahteentoista joukkueeseen, otetaan Jokerit takaisin ja palautetaan nousukarsinnat. Saa käyttää. Ja pitäisi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut