Viikon varrelta: Linja-autoasema palolaitokselle, ei ihan hölmö idea

Missä Rauman keskusta sijaitsee? Kysymys palasi mieleen, kun tuon pätkän demarien aloitteesta kirjoitin. Jotkut kun heti parahtavat, ettei pelastuslaitos ole keskustassa.

Tapahtunut tähän mennessä. Kaupunki päätti sijoittaa linja-autoaseman uuteen kauppakeskukseen. Purku- ja rakennustöiden vuoksi asema siirrettiin väliaikaisesti kirkon kupeeseen. Vanha linja-autoasema purettiin ja sen tontille on rakennettu uusia kerrostaloja. Myös vanha kauppakeskus purettiin.

Juonen käänne. Kauppakeskus on edelleen suunnitelman asteella, joten aikaa kuluu ennen kuin uusi on pystyssä matkakeskuksineen. Kontti kirkon parkkipaikalla saa siis suorittaa aseman virkaa vielä pitkään.

Demarien valtuustoryhmä esitti aloitteessaan, että kaupunki tutkisi voiko linis toimia vanhalla palolaitoksella, kun uusi valmistuu ensi vuonna. Tilaa liikenteelle olisi riittävästi.

Demarien mukaan sijainti on hyvä, kun vieressä ovat Äijänsuon liikuntakeskus, teatteri ja kirjasto sekä kävelymatkan päässä OKL, Samk ja Winnova. Rakenteilla on Karin kampus ja tulossa uusi Nanujärvelän koulu.

Ei tuo ihan hölmö idea ole.

Missä Rauman keskusta sijaitsee? Kysymys palasi mieleen, kun tuon pätkän demarien aloitteesta kirjoitin. Jotkut kun heti parahtavat, ettei pelastuslaitos ole keskustassa.

Meikäläisen silmin Karin kampus nousee keskustaan. Eihän siitä ole Vanhaan Raumaan kuin puolisen kilometriä. Keskustan laita-alueisiin lasken muun muassa Äijänsuon ja sairaalanmäen.

Kaukana keskustasta ei muuten ole Poroholma tai Fåfängakaan. Otanlahden uimarannalta on Keskuspuistoon alle kaksi kilometriä matkaa. Karttapalvelu arvioi kävelyajaksi noin 25 minuuttia.

On meilläkin voimala vieresä, mutta sähkö tulee etelän kautta, lauloi Mikko Alatalo Siirtomaa-Suomen lauluissaan.

Tiesitkö, että Pohjois-Ruotsista kierrätetään sähköä Rauman kautta Etelä-Ruotsiin? Kyllä vaan. Kun maan sisäiset siirtoyhteydet eivät Ruotsissa aina riitä, osa sähköstä kiertää markkinamekanismin mukaan Suomen kautta.

Fenno-Skan1 otettiin käyttöön jo vuonna 1989. Kymmenisen vuotta sitten avattiin rinnakkainen Fenno-Skan2. ”Pääteasemat” tällä sähköradalla ovat Rauma ja Finnböle. Raumanmereen kaapelit sukeltavat Pyhärannan Rihtniemessä ja rantautuvat Dannebossa i Sverige.

Kun 315 miljoonaa euroa maksanut FS2 vihittiin käyttöön, perusteltiin isoa investointia myös Euroopan unionin halulla irtautua sähköriippuvaisuudesta Venäjään.

Kotivaran tarpeellisuudesta on viime aikoina muistuteltu. Tuli testattua, kun sairastimme lieväoireisen koronan. Ruokaa riitti kaapeissa, jääkaapissa ja pakastimessa viikoksi.

Sähkökatkon sattuessa tilanne olisi tietysti ollut ihan toinen. Varastosta olisi kolpattu ikivanha pieni retkikeitin ja mietitty miten takkatulta voisi ruuanlaitossa hyödyntää.

Länskärissä julkaistusta tsekkauslistasta huomasin heti pari olennaista puutetta: vettä tai muuta juotavaa ei ollut alkuunkaan tarpeeksi, ja käteistä rahaakin saisi vähän olla jemmassa.

Tässä laajempi listaus aiheesta: https://72tuntia.fi/

Maauimalaan tulee sauna, kerroimme viime viikolla.

Saunaa alueelle visioi jo makiksen remontin läpi puskenut Riku Räsänen. Remontin ensimmäisestä vaiheesta hänkin saunat pois tipautti, kun jostain piti säästää. Nykyiset vuokralaiset uskalsivat puuhaan ryhtyä vasta, kun kaupunki pidensi sopimuksen vuoteet 2025.

Cup-romantiikan on hehkutettu palanneen suomalaisen jalkapalloon. On lähtökohtaisesti hieno asia, että daavidit saavat mahdollisuuden kaataa goljatteja.

Ymmärrän senkin, etteivät kaikki hihku intoa. Ajatellaan vaikka Pallo-Iiroja. Viime syksynä nousu Kakkoseen jäi yhden vaivaisen maalin päähän. Nyt raumalaisjoukkue valmistautuu uuteen yritykseen. Cupin ottelut toimivat hyvin harjoituspeleinä.

Tässä tapauksessa vain teoriassa. Iirot on voittanut cupissa neljä ottelua yhteismaalein 41-1. Kolmosen kärkijoukkueelle eivät ole pärjänneet alempien sarjatasojen FC Eurajoki, FC Helmi Jätkä, Ylöjärvi United tai Urjalan Palloseura.

Paikallispeli Eurajoella oli kiva tapaus, mutta esimerkiksi edellislauantain reissu Tampereelle lähinnä surkuhupaisa. Iirot oli ratkaissut matsin ennen kuin olin päivän lehden ehtinyt lukea. Peli kun alkoi aamuyhdeksältä. Seiskadivarin joukkueelle kun ei sen parempia vuoroja Tampereella heru.

Sarja-avaus onkin jo torstaina.

Pistetäänpä muistutuksena tännekin, että Länsi-Suomi julkaisee verkossa enemmän mielipiteitä kuin printtilehteen koskaan mahtuu. Verkossa mielipiteitä voidaan julkaista myös pidempinä. Kannattaa kurkata: https://ls24.fi/artikkelit

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut