Viikon varrelta: Lipputulojen menetys yli 20 000 euroa, kun Rauman Gyyt kuljettaa ilmaiseksi

Nyt on odotukset korkealla. Ensin toreille euroviisujen voittoa, sitten Leijonien MM-kultaa juhlimaan?

| Päivitetty

Käärijä kisaa euroviisujen voitosta Liverpoolissa. Areena sijaitsee maailmanperintöarvonsa menettäneellä satama-alueella.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA julkisti viime viikolla maaraporttinsa Suomesta

IEA toteaa, että Suomen hiilineutraaliustavoitteet ovat maailman kunnianhimoisimpien joukossa – ja Suomella on hyvä mahdollisuudet niihin yltää.

Olemme kärkijoukoissa, kun fossiilisista polttoaineista pyritään eroon. Suomessa on paljon ydin-, bio-, vesi- ja tuulivoimaa. Suomessa on myös poikkeuksellisen paljon lämpöpumppuja ja akkuja.

Siksi fossiilisten osuus on enää 36 prosenttia, mikä on puolet IEA:n jäsenmaiden keskiarvosta.

Ei kun torille!

Euroviisuviikko avattiin eilen Liverpoolissa. Ukrainahan vuosi sitten laulukilpailut voitti, muttei tunnetusta syystä pysty tapahtumaa juuri nyt järjestämään.

Suomea edustava Käärijä esiintyy ensimmäisessä välieräryhmässä tiistaina. Paikka lauantain finaalissa vaikuttaa melko varmalta, sillä Suomi on kisan toinen suuri ennakkosuosikki.

Monet ikäiseni kuittaavat moiset jutut vanhasta muistista yliampuvina. Ehdimmehän takavuosina tottua siihen, että suurista odotuksista huolimatta Suomi ei saakaan MM-mitalia jääkiekossa, eikä yllä kärkeen euroviisuissa.

Nyt Leijonat on nelinkertainen maailmanmestari – ja mitaleita on niin paljon, että harva kaikkia muistaa.

Ai montako? Kuusitoista MM-kisoista, seitsemän olympialaisista.

Ensi perjantaina Tampereella alkavissa MM-kisoissa Leijonat on jälleen yksi ennakkosuosikeista.

Euroviisutkin on kertaalleen voitettu, joten Käärijän ykköstila ei enää olisi samanlainen jymy-yllätys kuin Lordin voitto.

Kansainvälisten pelifirmojen mukaan Ruotsin voiton todennäköisyys Liverpoolissa on noin 40 prosenttia, Suomen 24 prosenttia. Sitten onkin iso pudotus seuraaviin: Ranska 8, Ukraina 6, Espanja 4, Norja 4, Israel 2 ja Italia 2 prosenttia.

Torille? Kerran vai kahdesti?

Kebab-ketjun S-ryhmä aikoo Suomeen rakentaa. Ensimmäinen Babista-ravintola avataan kuukauden päästä Mikkelissä. Muutamassa vuodessa on tarkoitus avata parikymmentä lisää.

”Aivan kuten baristat ovat kahvijuomien asiantuntijoita, meidän babistamme ovat kebab-tähtiä. He ovat näissä ravintoloissa isossa roolissa, koko homman sielu”, avasi nimeä SOK:n ravitsemiskaupan ketjuohjauksen johtaja Juha HelminenKauppalehdelle.

Babista-ravintolat edustavat nousevaksi trendiksi sanottua” fast casualia”, joka kuulemma tarkoittaa laadukasta kohtuuhintaista ruokaa rennossa ympäristössä. Babistan kebabit maksavat 10-15 euroa. Kylkeen myydään aktiivisesti lisukkeita ja juomia.

Uuden ajan Rosso?

Lukijapalautteita. Vapun tapahtumakoosteessa oli kuvia myös ankanuitosta. Pallo-Iirojen tapahtuma keräsi kirkon kulmille taas paljon porukkaa.

Erästä tarkkaa lukijaa oli ärsyttänyt, kun tekstissä puhuttiin kumiankoista, vaikka Raumanjoessa uitettiin todennäköisesti muoviankkoja.

Itse mietin, että onneksi tapahtumasta ei tullut Ankun uittoa. Kuuluttajana touhusi tuttuun tapaan Jani ”Ankku” Andreasen.

Susanne Ekroth ihmetteli mielipidekirjoituksessaan, miksei Länsi-Suomessa ollut juttua työväen vapputapahtumasta.

Edellä mainittu vapputapahtumien kooste oli kuvapainotteinen, eikä kokoomuksen vapputilaisuudestakaan kuvatekstiä enempää juttua ollut. Jälkiviisaana voi myöntää, että kuva olisi saanut olla myös vasemmiston tilaisuudesta.

Vapun valtakunnallisista puheista samassa numerossa uutinen oli, demarien Sanna Marin otsikkoon nostettuna.

Mennään bussilla! Rauman kaupunki ansaitsee kiitokset päättäväisyydestä, jolla kaupunkilaisia yritetään saada kokeilemaan paikallisliikennettä.

Bussireitit piirrettiin uusiksi ja paremmin tämän päivän tarvetta vastaaviksi. Vuoroja lisättiin runsaasti, myös iltoihin ja viikonloppuihin. Lupaavalta näyttää: matkustajamäärät ovat kasvussa.

Nyt Rauma painaa lisää kaasua. Suvella Rauman Gyytin kyytiin pääsee ilmaiseksi. Kahden kuukauden kokeilun tarkoituksena on saada bussit jo unohtaneet kaupunkilaiset antamaan mahdollisuus paikallisliikenteelle. Siinä sivussa kampanja tukee matkailua.

Kaupungin arvion mukaan lipputuloja menetetään kesä-heinäkuussa 22 000 euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut