Viikon varrelta: Europortsista lähteneen toimitusjohtajan uusi duuni selvillä

Apetit haluaisi lisätä rypsiproteiinia esimerkiksi muroihin, mysleihin ja välipalapatukoihin.

| Päivitetty

Suomen maatalouden vahvuudet ovat puhdas ilma, vesi ja maaperä sekä valoisa kasvukausi. Niiden ansiosta suomalainen ruoka on terveellistä ja maukasta, sanoo Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki.

Vertaa vaikka espanjalaista, saksalaista ja suomalaista mansikkaa. Marjat näyttävät ehkä samalta, mutta suomalainen maistuu parhaalta. Samalla tavalla tunnistaa eron eri maissa kasvatetuista herneistä, Mäki väittää.

Rypsiproteiinia murojen jatkeeksi? Apetit odottelee kevääksi EU-lausuntoa uuselintarvikelupahakemuksestaan.

Samaan aikaan, kun hakemus pyörii komission rattaissa, teemme testejä tuotannossa. Näemme rypsi-ingredientissä ison mahdollisuuden. Sitä voisi käyttää esimerkiksi muroihin, mysleihin, välipalapatukoihin, kasvispihveihin tai lihapulliin, kertoo Mäki.

Erinomaisia oston paikkoja, vinkkaa Sp-Kodin yrittäjä Mikko Okkonen. Hän puhuu Raumalla myynnissä olevista yli 170 omakotitalosta.

Tämä on hyvä esimerkki siitä miten ongelma voidaan nähdä mahdollisuutena.

Nuoremmille talonhankkijoille, ja erityisesti lapsiperheille, on tosiaan tarjolla hyviä omakotitaloja edullisesti. Ja korot ovat samaan aikaan historiallisen alhaalla.

Huonompi homma tämä tilanne on ikääntyville omakotiasujille, jotka mielivät keskustan uusiin kerrostaloihin.

Rauman kesäteatterissa soivat ensi suvena Gösta Sundqvistin biisit kuten jo näytelmän nimestä voi päätellä: Mitä kuuluu Marja-Leena?

Otto Kanervan ja Mikko Kivisen kirjoittama musiikkikomedia saa kantaesityksensä Fåfängassa. Leevi & The Leavingsin hittejä tulkitsevat Janne Raudaskoski, Erika Vikman, Saara Lehtonen, Ilkka Merivaara ja Jani Koskinen.

Taidan arvata mitä Fåfängassa esitetään seuraavana kesänä. Olisikohan Pepe Willbergin biisien varaan rakentuva Elämältä kaiken sain…

Otto Kanervan ja Osku Valven kirjoittama musiikkikomedia saa kantaesityksensä ensi suvena Hämeenlinnassa. Rooleissa nähdään muun muassa Anna Hanski, Ilkka Koivula ja Kanerva.

Viime ja tänä vuonna Kanervan luotsaamat Rauma ja Hämeenlinna vaihtoivat onnistuneesti kesätuotantojaan. Kummassakin kaupungissa laulettiin lavalla Juha Tapion (Kaksi puuta) ja Junnu Vainion (Sellaista elämä on) hittejä.

Pyhän Ristin kirkon alttaritaulusta kerrottiin viime viikolla Länskäristä. Kerran jos toisenkin olen kyseisen kirkon epämukavilla penkeillä istunut, vaan en ole Mooseksen sarviin huomiota kiinnittänyt.

Muutaman kerran olen vieraillut Pietarinkirkossa Roomassa, tai siis Vatikaanissa, vaan en lainkaan noteerannut erään taulun yhdennäköisyyttä kotikirkkomme alttaritauluun. Kaverin lähettämästä kuvasta sen huomaa heti.

No, siellä oikeasti isolla kirkolla on pikkukaupungin pojalla niin paljon katseltavaa, ettei kaikkea millään huomaa.

Pallo-Iirot on ehdolla vuoden urheiluseuraksi Suomessa.

Tänä vuonna valintakriteerinä on seuran yhteisöllisyys. Saako Iirot Uno-pokaalin ja kymppitonnin stipendin selviää Suomen Urheilugaalassa tammikuussa.

Vuoden urheiluseuraksi ovat ehdolla myös Lahden Suunnistajat -37 ja Lahjan Tytöt. Viime mainittu on turkulainen voimisteluseura.

Toimitusjohtaja Timo Lehtinenkertoi lokakuun lopulla jättävänsä Europortsin joulukuun alussa.

- Kun toimitusjohtaja ja omistaja ovat eri linjoilla strategiasta, on syytä vaihtaa maisemaa. Henkilökohtaiset itsekkäät syytkin vaikuttivat. Minulle avautui uusi mahdollisuus toisen työnantajan palveluksessa metsäteollisuudessa. Siitä kuullaan varmaan pian, kertoi Lehtinen tuolloin Länsi-Suomelle.

Nyt Lehtisen uusi työpaikka on selvillä. Hän aloitti UPM:n sahatoiminnan johtajana.

UPM:llä on neljä sahaa: Seikku Porissa, Alholma Pietarsaaressa, Kaukaa Lappeenrannassa ja Korkeakoski Juupajoella.

Pannaan kaupan päälle vielä Rauman kaupungin uusien agenttifilmien tuorein jakso:

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut