Viikon varrelta: Euran hallituksen puheenjohtaja "aivan täpinöissään tekojäästä"

Rehtorina Lehtonen tietää, että lapset tykkäävät luistella. Euran keskustassa jäähallia tai tekojäätä ei ole. Koulujen budjetit eivät veny bussimatkoihin Säkylään tai Paneliaan.

| Päivitetty

Raumalaiskiekkoilun Tuen puheenjohtaja Rafael Eerola paljasti Länsi-Suomen haastattelussa, että Tuki on käynyt Rauman kaupungin kanssa keskustelua toisen tekojään rakentamisesta Raumalle. 

"Ehkä kevätauringon paisteessa voitaisiin katsoa, tehdäänkö jotain ja millä aikataululla. Lähiaikoihin on sovittu palavereja ja tunnusteluja, mutta korona täytyisi saada tuosta sivuun", sanoi Eerola.

Jutussa hän vihjasi, että Tuki voisi sijoittaa tekojään myös Eurajoelle tai Euraan.

"Olen aivan täpinöissäni ideasta. Liputan vahvasti tälle. Tekojää olisi vietävän hieno asia meille, kun talvet ovat mitä ovat", sanoi Euran kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen.

Rehtorina hän tietää, että lapset tykkäävät luistella. Euran keskustassa jäähallia tai tekojäätä ei ole. Koulujen budjetit eivät veny bussimatkoihin Säkylään tai Paneliaan.

Lehtosen mielestä tässä lyötäisiin ei vain kahta vaan neljä kärpästä yhdellä iskulla. Hyötyjiä olisivat kunta, lapset, perheet ja Lukkokin - jolle Lehtosen sydän sykkii.

Liigaa johtavan Lukon joukkueessa euralaisuutta edustavat Oskari Setänen ja Roni Sevänen.

Vanhan Rauman jouluvaloja on tässä aviisissa enimmäkseen kehuttu. On toki esitetty myös eriäviä mielipiteitä (voi sun kanssas, Tapsa).

Vanha Rauma on kyllä tunnelmallinen iltavalaistuksessa. Niin on Rauman keskusta laajemminkin: kaupungintalo torneineen, Raumanlinna, vanha poliisilaitos, Kanalin ranta ja niin edelleen.

Joulurauhan julistuksesta Kauppatorilla on muodostunut perheemme traditio. Nuorempaa polvea kavereineen olen saanut houkuteltua mukaan. Vapaaehtoisuuden asteesta en mene sanomaan, onhan joulun kelejä ollut joka lähtöön.

Tänä vuonna Rauman lyhyt ja karu, mutta jotenkin niin vaikuttava perinne jää väliin. On tyytyminen livevideoon kuten lehdessä kerroimme.

Rauma-lähetys tulee myös Alfa TV:ltä.

"Tämä on hyvä startti Raumasta joulukaupunki -kehittämishankkeelle, johon olemme varanneet rahoitusta ensi vuoden talousarvioon. Tavoitteemme on nostaa Rauma vähintään kansallisesti tunnetuksi tapahtumarikkaaksi joulukaupungiksi. Kaikki tuntevat Rauman idyllisenä kesäkaupunkina, mutta meillä on valtavan hienot puitteet myös joulukaupungiksi", kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen hehkutti tiedotteessa.

Kai sellainen Alfa meilläkin näkyisi, mutten muista kertaakaan vielä katsoneeni. Nyt täytynee kanava etsiä.

Lukko ja Luke. Urheilutuottajamme Kimmo Mäkeläinen kirjoitti viime lauantain Länskärissä Vuoden urheilija -äänestyksestä, joka vuosittain herättää keskustelua. Voin paljastaa nostaneeni Lukas Hradeckyn listani kärkeen. Veikkaan Huuhkajien tähtimaalivahti "Luken" keräävän eniten ääniä.

Lukko olisi muuten voinut olla ehdolla vuoden joukkueeksi. Ainakin raumalaisjoukkue keräsi kiekkoliigassa ylivoimaisesti eniten pisteitä kalenterivuoden 2020 aikana. Ilves sijoittui "hopealle".

Lamppugate koukuttaa. Lauantain Länskäristä saimme lukea viimeisimmät käänteet Iso-Hannun arvovalaisinten tarinassa, jossa tuntuu käänteitä ja etenkin sivujuonia olevan kuin romaanissa tai draamaelokuvassa.

Raumalaismurtajat jenkeille? Rauman telakalla rakennetut monitoimimurtajat ovat viime vuosina olleet vajaakäytöllä. Jäänsärjennässä etusijalla ovat perinteiset murtajat, eikä rahakkaita kesätöitä ja tilauskeikkoja ole enää saatu.

Helsingin Sanomat uutisoi, että USA harkitsee jäänmurtajien vuokraamista. Jenkit haluaisivat olla Venäjän ja Kiinan mukana kilpajuoksussa Arktikselle. USA:lla on vain kaksi ikääntyvää murtajaa, ja niistäkin toinen korjaustelakalla suveen saakka.

USA on rakennuttamassa uusia murtajia, mutta ennen niiden valmistumista olisi tarvetta monitoimisille aluksille. Mutkana matkassa on se, että Yhdysvalloissa murtajat kuuluvat rannikkovartiostolle. Hesarin jutussa arvellaan, ettei Suomen valtion omistamien laivojen vuokraaminen USA:n asevoimille olisi ongelmatonta täällä päässäkään.

Lukijapalautetta loppuun. "Luulevatko Länsi-Suomen ja Raumalaisen toimittajat tukevansa Vanhan Rauman kauppiaita kirjoittamalla toistuvasti perätöntä tietoa verkkokaupasta. Elina Helkelä kunnostautui tässä Raumalaisen kolumnissaan. Verkkokaupoista voi ostaa kaikkea, myös vaatteita, kun katsoo mistä ostaa ja mitä. Juuri vaatteiden osto on mukavaa kun ei ole ostopäätökseen painostava "asiantuntija" huohottamassa vieressä. Yli kymmenen vuoden kokemuksella palautusteni määrä on laskettavissa yhden käden sormilla. Janne Rantanen on veisannut samaa virttä Länskärin kolumneissaan. On väärin leimata koko alaa joidenkin palautusrumbaa ylläpitävien fiilistelijöiden takia. Verkkoon on Vanhan Rauman kauppiaidenkin mentävä jos haluavat pysyä elossa. Hybridissä on tulevaisuus ja korona-ajasta tuli verkkokaupaan lopullinen läpilyönti".

Verkkokaupassa on paljon hyvää. Palautusrumba on kuitenkin nettikaupassa sääntö, ei poikkeus. Esimerkiksi Zalandon palautusprosentti on 50:n paikkeilla.

Paikallisten lehtien päätoimittajana yritän nostaa esille paikallisten liikkeiden merkitystä. Ne paitsi palvelevat myös työllistävät ja kerryttävät verotuloja yhteiseen pottiin.

Kirjoittaja lienee oikeassa: hybridissä on tulevaisuus. Ihan niin kuin tässä paikallismedian tekemisessä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut