Viikon varrelta: Rauma ei enää päätä oman terveyskeskuksensa asioista

| Päivitetty

Voisiko Länskäri julkaista tietoiskun aluevaaleista? Mistä niissä on kyse, kysyi nimimerkki Epätietoinen.

Pääkirjoituksessa vastasin muassa näin: esimerkiksi Rauman kaupunki ei jatkossa enää päätä oman terveyskeskuksensa palveluista. Kaikki kuntalaisiin suoraan vaikuttavat päätökset tehdään lähitulevaisuudessa aluevaltuustossa.

Tallink julkaisi sisustuskuvia, joista näkee millaista laivaa Rauman telakalla rakennetaan. Uusi MyStar tulee varmasti monelle Rauman seudun ihmisellekin tutuksi, tuleehan se Helsinki-Tallinna-reitille.

Turun telakka luovutti Costa Toscana -risteilijän viime viikolla. Aikataulussa, mikä on hieno suoritus koronakaudella.

Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyerin mukaan nyt ”käännetään uusi lehti telakalla”. Rakennusprosesseja on kehitetty. Laivasuunnittelun rajoja on tarkoitus puskea alus toisensa jälkeen aina eteenpäin.

Korona iski erityisen lujaa risteilybisnekseen. Kalliit mammuttilaivat ovat maanneet satamissa, mikä on painanut varustamot tappiolle. Turusta on valmistumassa risteilijä yksi per vuosi aina 2026 saakka. Meyer asettaa toivonsa siihen, että laivoja uusia laivoja on pakko tilata, kun ympäristövaatimukset kiristyvät.

Kuvia Costa Toscanan sisätiloista:

Kun seksi ja kännykkä kilpailevat ajastamme, puhelin usein voittaa.

”Seksiin lumotaan, siihen kutsutaan, siihen vietellään. Siihen tarvitaan aika paljon viitseliäisyyttä ja työtä. Täytyy jaksaa aloittaa tai olla siinä mielentilassa, että aloittaa”, sanoo ihmissuhteita tutkiva Heli Vaaranen Helsingin yliopiston lehdessä.

Kännykän selaamiseen tai viihteen kuluttamiseen ei tarvitse olla valmis, valmistautunut tai virkeä. Tutkimusten mukaan yhdyntäinto on notkahtanut, eikä vain Suomessa.

Tampereen uutta areenaa on ihasteltu, ja tietenkin kadehdittu, viime päivinä. Rautatieaseman viereen rakennettu komeus sai mainosnimekseen Nokia Areena. Jotkut Mansessa tosin puhuvat Ratametsästä, joka onkin hauska viittaus Suomen ensimmäiseen jäähalliin Hakametsään.

Laitilalaislähtöinen Antti Saarela sai nimensä kiekkohistoriaan tekemällä ensimmäisen maalin uudessa areenassa. Vauhtiin päästyään lukkokasvatti teki vielä toisen ja kolmannenkin maalin alta kymmenen minuutin.

Suomen ensimmäiset tekojäät: 1. Tampere, 2. Helsinki, 3. Rauma. Suomen ensimmäiset jäähallit: samat kaupungit samassa järjestyksessä.

Nyt suunnitellaan uuden sukupolven areenoita. Siinä kisassa Rauma ei mitaleille ennätä. Ei, vaikka Lukon uusi puheenjohtaja Janne Mokka kertoi Lukon tavoitteeksi edelläkävijyyden urheiluliiketoiminnasssa.

– Edellinen halliremontti onnistui hyvin. Näen, että Rauman halli toimii vielä hyvin, kunhan se pidetään kunnossa ja sitä uudistetaan jatkuvasti. Palvelubisneksessä ei voi jäädä paikoilleen, sanoi Mokka Länsi-Suomen haastattelussa.

Länsi-Suomen verkkokameran elävässä kuvassa Rauman uusi saha näyttää melko valmiilta.

Projektijohtaja Harri Haapaniemen mukaan rakennustyöt ovatkin pääosin valmiit. Nyt painopiste on laiteasennuksissa. Työmaan vahvuus on noin 400.

Sahan tulevien käyttäjien ensimmäinen valmennusryhmä siirtyy työmaalle tammikuussa. Operaattorit pääsevät ajamaan oman sahansa käyntiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut