Viikon varrelta: Varusmiehet vaativat vähemmän kasvisruokaa

Mitä Prisman laajennusosaan tulee, sen kertoo Keula ensi perjantaina. Laajennuksen jälkeen Prisma on samankokoinen kuin suunniteltu uusi kauppakeskus.

| Päivitetty

Varusmiestoimikunnat vaativat Puolustusvoimia vähentämään kasvisruokia varuskunnissa.

- Kasvisruuat eivät maistuneet osalle varusmiehistä. Tämä näkyi sotkun pitkistä jonoista ruokailun aikana tai vapaa-ajalla pikaruuan syömisestä, perustelee Porin prikaatin varusmiestoimikunnan puheenjohtaja Aleksi Vidgren.

Porilainen-lehden kirjoituksessaan hän myöntää kasvisruuan terveelliseksi ja ravitsevaksi, mutta jatkaa, ”ettei siitä ole hyötyä, jos ruoka ei maistu omaan suuhun”. Niinhän se on, että vain syöty ruoka ravitsee.

Kun kasvisruokia lisättiin edellisvuonna varuskuntien ruokalistoille, aloite tuli varusmiestoimikunnilta.

- Se osoittautui toimimattomaksi, kuittaa alikersantti Vidgren.

Puolustusministeri Jussi Niinistö totesi silloin Lännen Median haastattelussa, että ”tällainen pakkosyöttäminen vaikuttaa ideologiselta valinnalta. Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla”.

***

Mitä Prisman laajennusosaan tulee, sen kertoo Keula ensi perjantaina. Noin 3 000 neliön laajennuksen rakennustyöt ovat edenneet hyvin, mutta nyt iso revohka vasta alkaakin.

Keula nimittäin pistää koko nykyisen myymälän uusiksi, osasto osastolta – mutta kauppaa tehdään tauotta.

Kaikki tavarat vaihtavat paikkaa ainakin pari kertaa, kun kalusteet vaihdetaan ja tiloja järjestellään uudella tavalla. Nykyinen Prisma avattiin vuonna 2007, joten alkaahan kylmälaitteilla ja muilla ikääkin olla.

Laajennuksen jälkeen Prisma on jo samankokoinen kuin Rauman tuleva kauppakeskus.

***

Katsoin jalkapalloa televisiosta, enkä voinut olla hymyilemättä West Bromwichin toiselle maskotille, lämminvesivaraajalle. Kyllä vaan, oikein luit. Maskottina stadionilla häärii jo toista kautta valkoinen neliskanttinen boileri, jolla on kädet ja jalat.

Kirjoitin Facebookiin, että tämä markkinarako, sponsoroitu maskotti, on vielä Rauman Lukolta hyödyntämättä. Kuinka ollakaan, ensimmäinen peukuttaja oli Lukon toimitusjohtaja…

Toimittajakaverit puolestaan muistelivat miten Rauman ystävyyskaupungissa Gävlessä Brynäs kiikutti valtavan Gevalia-kahvipaketin jäälle sisääntulo-show’n keskipisteeksi. Leikittelimme ajatuksella UPM:n paperirullasta tai pienestä TVO:n ydinvoimalasta Äijänsuon keskiympyrässä.

***

Tapio Niemi epäili kolumnissaan Länskärissä, ettei työpaikkojen verkko- ja tietotekniikkaongelmista isommin huudella.

Maisteri Niemi ehdotti, että lehtemme pyytäisi lukijoita kertomaan työpaikoillaan esiintyvistä ongelmista nimettömänä ja uumoili, että vastauksia tulisi tulvimalla.

Itc-ongelmien kanssa on tuskailtu varmaan kaikilla työpaikoilla. Mutta jos nyt kuitenkin jätetään väliin. Mitä hyvää niiden julkisesta revittelystä koituisi?

***

Valkosipulista apua ilmastoahdinkoon? Jaksan uskoa, että ilmastonmuutosta pystytään hillitsemään myös positiivisin keinoin.

Niinpä tällaisista jutuista tulee hyvälle tuulelle:

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/garlic-in-cow-feed-keeps-gases-down-on-the-farm-v23zvpzbm

Brittilehti Timesin ympäristötoimittaja kertoo uutisessa, että lehmät piereskelevät vähemmän ja tuottavat enemmän maitoa, jos niille syötettävää rehua maustetaan valkosipulilla ja sitrusuutteella.

***

Vähän palautetta vielä loppuun. STX:n Rauman-telakalta vuonna 2014 irtisanottu ja edelleen työttömänä oleva lukija kertoi tehneensä samanlaisen uran kuin Raumalaisessa haastateltu johtaja Timo Suistio ja ihmetteli, kun entinen pääluottamusmies Markku Palonenkin kehui telakkaa lehdessä.

- Kaikki on ulkoistettu tehtäväksi alihankintana, joka kiertää paikallisen työvoiman käytön ja suosii halpatyötä, purnasi lukija.

Hänellä on pointtinsa, mutta ahtaassa raossa on telakkayhtiökin. Kun esimerkiksi Viking Line tilaa autolauttojaan Kiinasta, kustannukset on vaan pidettävä kurissa.

RMC onnistui kuitenkin pelastamaan Rauman seudulle satoja työpaikkoja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut