Viikon varrelta: Viinaa saa kotiovelle, muttei paikallisen panimon olutta

Pienpanimot ovat kovasti toivoneet, toistaiseksi turhaan, lupaa tuotteidensa etämyyntiin. Se paikkaisi hieman menetettyjä tuloja, kun ravintolat ovat kiinni tai vajaakäynnillä ja kesätapahtumat peruutettu.

| Päivitetty

Pienpanimot ovat kovasti toivoneet, toistaiseksi turhaan, lupaa tuotteidensa etämyyntiin. Se paikkaisi hieman menetettyjä tuloja, kun ravintolat ovat kiinni tai vajaakäynnillä ja kesätapahtumat peruutettu.

Tilanne on surkuhupaisa. Tää ei voi olla näin, niin kuin laulussa sanotaan.

Ulkomailta olutta saa tilattuna kotiin kannettuna, muttei Suomesta.

Itse asiassa kotiovelle saa viinaakin, kunhan sen tilaa ulkomailta.

Kasitie nousee esille, kun mietitään hyviä koronaelvytyskohteita. Se on malliesimerkki hankkeesta, jonka tarpeellisuus on moneen kertaan todistettu. Nyt olisi oikea aika osoittaa rahaa suunnitelmien toteuttamiseen.

Ely-keskuksen liikennesuunnitelman mukaan Varsinais-Suomen ja Satakunnan liikenneturvallisuustilanne on edelleen muuta maata heikompi. Liikennemäärät ovat suuria ja tieverkko vanhaa.

Vanhentuneita liittymäratkaisuja on paljon. Kasitiellekin pääsee uskomattoman monesta paikasta, vaikka liittymiä onkin karsittu.

Eniten palautetta ely-keskus saa kuitenkin sorateiden huonosta kunnosta. Niitä on Lounais-Suomen teistä neljännes, noin 2000 kilometriä. Liikenteestä sorateiden osuus on kuitenkin vain 2 prosenttia.

Melkein yhtä paljon purnataan päällysteiden kunnosta. Paljon palautetta tulee myös lumen auraamisesta ja liukkauden estosta. Ei helppo rasti, sillä tieverkon hoitorahasta puolet kuluu talvikunnossapitoon.

Vedonlyöntifirma Unibet on saanut runsaasti ilmaista näkyvyyttä värvättyään mainoskasvokseen Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmasen.

Länskärissäkin kerrottiin, Unibet lähteeksi mainiten, Litmasen sairastaneen koronan. Ja miksei olisi, se oli kansainvälisestikin huomiota herättänyt uutinen.

Seuraavina päivinä Litmanen pudotteli pieniä paljastuksia uransa käänteistä ja siirtojensa taustoista. Lisää on varmasti tulossa. Vähän kuin “Kuninkaan” muistelmakirjaa julkaistaisiin katkelma kerrallaan.

Vedonlyönnin lähettiläänä Litmanen on toiminut jo pitkään.

Vuosina 2013-2015 hän oli Betssonin palkkalistoilla. Veikkaus kiinnitti Litmasen neljän vuoden sopimuksella maaliskuussa 2015. Heti pitkän diilin päätyttyä Litmanen palasi ulkomaisen firman leipiin, nyt siis Unibetille.

Litmasen lisäksi monet eturivin urheilijat, ja vähän muidenkin alojen tähdet, ovat kuitanneet mainosrahaa pelifirmoilta. Se on yksi tapa markkinoida nettipelaamista, jota Suomessa ei saa mainostaa kuin Veikkaus.

Kirjoitin tällä palstalla, että kuntien pitää ryhtyä laatimaan säästölistoja, jotta koronakriisin jälkihoidosta selvitään. Meille veronmaksajille kun kertyy kuitattavaksi hurja lasku. Raskainta taakkaa olemme kaatamassa nuorempien niskaan.

Porin kaupungin virkamiesjohto ryhtyi toimeen. Tänään karhukaupungin hallitus käsittelee säästölistan ensimmäistä osaa: 5 miljoonan euron leikkaukset ja yli 40 miljoonan euron investointien lykkäämiset.

Käytännössä se tarkoittaa muun muassa koulujen sulkemisia, lukioiden yhdistämistä, palloiluhallin rakentamisen panemista jäihin sekä Pori Sinfoniettan kakuttamista kaupungilta teatterisäätiölle.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan sosiaali- ja terveyspuolesta tulee vastaava säästöesitys.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut