Vox populi, vox dei

Elon Muskin 180 asteen medianäkyvyys on ennen näkemätöntä seurattavaa. Vielä vuosi sitten hän oli vasemmistohegemonian rakastetuin patteriautoguru ja nyt häntä verrataan itse sielunviholliseen.

Mikä on aiheuttanut tämän hyvin nopean ja arvattavan käännöksen mieslasten, groomereiden ja pedofiilien silmissä?

Varmasti koko paratiisista karkottaminen alkoi, kun Musk kertoi kiinnostuksestaan Twitteriin ja sen toimintaan. Silloin hän ei ollut vielä julkisesti täydellisen ilmaisunvapauden pelastaja ja monet ottivat intressit lähinnä neutraalilla mielenkiinnolla.

Kun Elon alkoikin penäämään oikeiden käyttäjien määrää somejätiltä, alkoi soijaposkia punertaa. Twitterissä on miljoonia botteja, joita ohjaamalla saadaan pieni asia näyttämään isolta ja tuntemattomatkin poliitikot vaikuttamaan kuvernööreiltä.

Bottien määrä suoraan vaikutti osakkeiden hintaan ja näin myös kauppahintaan. Koska Musk oli tehnyt ostotarjouksen, hänet velvoitettiin ostamaan Twitter mutta tällä taktikoinnilla hän aloitti Twitterin lustraation.

Ensimmäinen iso liiketoiminnallinen uroteko oli erottaa ohjelmistofirmasta kaikki ne ihmiset, jotka eivät osanneet ohjelmoida edes muutamaa riviä. Nyttemmin nämä ovat haastaneet Twitterin oikeuteen, vaikka ottivat vastaan ruhtinaallisen kultaisen kädenpuristuksen.

Leikkaamalla turhan työnjohdon pois ei itse sivustolle käynyt mitään dramaattista. Kävikin ilmi, että heidän työpanos oli korkeintaan negatiivinen ja vasemmistopoliittisesti latautunut.

Hirvitystä ja ahdistusta on aiheuttanut myös julkisten pedofiilien karkotus Twitteristä. Paljastui että Twitter on tiennyt vuosikymmenen ajan, että heidän palveluissa ollaan avoimesti jaettu lapsipornoa. Liikejohto on ollut tietoinen asiasta ja aktiivisesti vähätellyt asiaa. Vasta kun liittovaltion poliisi FBI otti vastahakoisesti asiaan kantaa, sisältö poistettiin. Kuinka kauan olisi tätäkin jatkunut ilman jyrkkää väliintuloa?

Suurin negatiivisten energioiden vapauttaja on ollut poliittisten vaikuttajien erottaminen, heidän toimiensa tutkiminen ja paljastaminen.

Twitter on koko olemassaolon ajan poistanut ja piilottanut palvelustaan itselleen epämiellyttäviä oikeistolaisia, republikaaneja ja muita utopian vihollisia. Tätä ollaan vuosittain kysytty johdolta ja joka kerta he ovat valehdelleet oikeudessa ja senaatissa.

Pelottavaa että Trumpin kuviteltuja yhteyksiä sai vapaasti jakaa palvelussa mutta todistettuja väitteitä demokraattien suuntaan ei.

Ei silti kaikkea positiivistakaan uutisointia Elon Muskista kannata uskoa. Niin kuin yleensä, totuus löytyy muutaman valheen välistä ja hyvin harmaalta alueelta. Se kuitenkin on tosi, että näinä päivinä, kun Twitter on miltei sensuroimaton, siellä on enemmän vapautta ja valheilla on hyvin vähän tilaa. Ehkä tämän vuoksi mediassa halutaan nyt paheksua opposition twiittejä ministereille ja kaikki problemaattiset twiitit ovat naisvihaa.

Jyri Astokari (ps.)