Yksi kansikuva kertoo monta tarinaa

Tämän Länsi-Suomen numeron kansikuva kertoo monta tarinaa ikimuistoisesta sinikeltaisesta keväästä, jota Raumalla on saatu elää.

Lehden kannessa jääkiekon mestaruuspokaalia, Kanada-maljaa, nostaa ilmaan Lukon edustusjoukkueen huoltajana 45 vuotta toiminut Seppo Hurme. Paljon nähneen miehen ilme kertoo, että hetki on ainutkertainen.

Huoltajan apuna painavaa palkintoa kannattelevat riskit urheilijamiehet Aleksi Saarela ja Toni Koivisto.

Vuosia päivittäin yhdessä olleet eri-ikäiset miehet arvostavat toisiaan. Tähtipelaajat tietävät, millaisen työn liigajoukkueen taustajoukot ovat heidän eteensä tehneet.

Kaikille on selvää, ettei kukaan voita suomenmestaruuksia tai saavuta suuria asioita yksin.

Lukon kapteeni Heikki Liedes osoitti tyylitajua, kun hän vastaanotti Kanada-maljan Turussa voitetun finaalin jälkeen. Kapteeni antoi Koiviston kohottaa pokaalia ensimmäisenä. Näin lukkolegenda Koivisto sai päättää uransa upeimmalla mahdollisella tavalla.

Yläkouluikäisenä Ylitorniosta Raumalle muuttanut Koivisto on pelannut eniten liigaotteluita Lukossa. Seuraavina tulevat Erik Hämäläinen, Jarmo Kuusisto, Matti Forss ja Pasi Saarela.

Lukon varakapteeni Aleksi Saarelan kaltaisia pelaajia Lukko pyrkii Raumalle saamaan. Saarela pelasi viime kaudella jo NHL-otteluita, mutta läpimurto kaikkein kovimpiin sarjoihin on vielä tekemättä.

Saarelan voi ajatella edustavan myös Lukon sateenvarjoseuroja. Saarelan lähtöseura on Laitilan Jyske. Tuoreista suomenmestareista Oskari Setänen ja Roni Sevänen aloittivat Panelian Raikkaassa.

Kolmikon taustalla näkyy onnellisia ihmisiä, sinikeltaista väriä tunnustavia Lukon kannattajia. Heitä on monenlaisia, ja heitä on paljon. Siksi Lukolla on kaupungin kokoon verrattuna eniten katsojia ja eniten tukijoita.

Lukkoon liittyvä yhteenkuuluvuus on poikkeuksellista, ei tällaista kaupunkia ole toista Suomessa, arvioi Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen Raumalaisessa.

Kaupunkilehdessämme, joka merkkitapauksen kunniaksi ilmestyi keskiviikkona Lukkolaisena.