Yleisötapahtumien paluu siirtyi taas

Rauman teatteri päätti keskiviikkona siirtää Pirtumiehet-näytelmän ensi syksyyn. Taatusti harmittaa Kanalin mutkassa, sillä esitys oli valmiiksi harjoiteltu. Ensi-illan piti olla ensi viikolla.

Aluehallintovirasto päätti keskiviikkona jatkaa Satakunnan kokoontumisrajoituksia kuukaudella. Se tarkoittaa, että sisätiloissa saa järjestää korkeintaan 20 ihmisen yleisötilaisuuksia. Tämä nykylinja jatkuu 23. helmikuuta saakka.

Jos nyt veikata pitäisi, niin rajoitukset jatkunevat vielä pidempään.

Siksi teatterin ratkaisu on ymmärrettävä. Oman odotetun kantaesityksen pyörittäminen vajaille saleille tuntuisi haaskaukselta.

Ahtaalle ajetut jääkiekon liigaseurat ovat siirtäneet kiinnostavimpia otteluitaan kerta toisensa jälkeen lähemmäksi kevättä.

Runkosarjan viimeisen kuukauden aikana Lukko kohtaa paikallisvastustajansa Ässät neljästi ja TPS:n kolmesti sekä tällä hetkellä kovimmat haastajansa Ilveksen kahdesti ja Pelicansin kahdesti.

Toivo elää, että jossain vaiheessa katsojia saisi halleihin päästää. Se pelastaisi konkursseilta seuroja, joiden palkat rullaavat, mutta tuloja ei juuri ole.

Pieni ihme, jos kaikki liigaseurat ovat kauden jälkeen pystyssä, sanoi Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt Raumalaiselle.

Sama pätee tapahtuma-alaan laajemmin.

Ilman tukitoimia olemme vaarassa menettää paljon alueellisen vetovoiman kannalta elintärkeitä toimijoita, työpaikkoja ja verotuloja.

Ihmisten viihtyminen ja jaksaminen on kovalla koetuksella, kun kaikki kiva tuntuu siirtyvän aina vain kauemmas hämärään tulevaisuuteen.

Rajoituksia kuitenkin tarvitaan.

Koronatilanne on Suomessa pysynyt kohtalaisen hyvänä, mutta tiedot muuntuneen viruskannan leviämisvauhdista huolettavat.

Varsinkin kun uutisia vertaa koronarokotusten etenemisvauhtiin.

Kesään mennessä ehditään rokottaa 2–2,5 miljoonaa suomalaista. Nyt Suomessa on rokotettu suunnilleen saman verran ihmisiä kuin Rauman seudulla on asukkaita.