Yrittäjäjohtaja Mikael Pentikäinen virittelee palkansaajille miinoja

Työllisyys kasvaa, yritysten kansainvälinen kilpailukyky paranee, julkinen talous vahvistuu ja tuottavuus kasvaa.

Näillä houkuttelevilla asioilla Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kaupittelevat työpaikkakohtaista sopimisjärjestelmää, jota eivät ay-liitot työntekijöiden puolesta valvoisi.

Miten työpaikkasopimisella nuo kaikki asiat on mahdollista toteutua ilman nykyisiä palkka- ja työehtoja heikentämättä? Ei mitenkään.

Pentikäinen ja Romakkaniemi eivät julkisuudessa puhu palkojen alentamisesta, vaan palkkajoustoista.

Palkka-alesta suoraan puhuminen paljastaisi palkansaajille viritetyn miinan jo ennen aikojaan.

Kokoomuksen painostuksesta myös hallituspuolue keskusta pitää työpaikkasopimista yhtenä ihmelääkkeenä, jolla työllisyys- ja talousongelmia ratkaistaisiin.

Järjestöjen johtokaksikko vaatiikin hallitusta päättämään työpaikkasopimisen aloittamisesta kokeiluna jo syksyn budjettiriihessä.

Se tulee johtajien mielestä kirjata lakiin, kuten myös minipalkka.

Tämä tarkoittaisi sitä, että työelämään tulisi lailla suojattu palkkataso, jonka yli ei myöskään tarvitsisi mennä.

Nykyisinkin eri alojen työehtosopimukset tarjoavat satoja mahdollisuuksia sopia työehdoista myös työpaikkakohtaisesti. Mutta se ei työnantajajärjestöille riitä siksi, että siihen sisältyy ay-liittojen valvonta.

Tämä onkin se pahin kanto, jonka vuoksi työpaikkasopimista ajetaan kuin käärmettä pyssyyn.

Kun työpaikkasopimista ei palkansaajien puolesta valvota niin se pahimmillaan johtaisi siihen, että työnantaja voisi jopa sanella kunkin työntekijän palkka- ja työehdot. Se tietäisi sitä, ettei välttämättä tarvitsisi sopia mistään.

Pentti Välimaa

Pori