Usein kysytyt kysymykset

Uutisoimme Rauman seudun paikalliset asiat sekä valtakunnalliset ja kansainväliset tapahtumat heti tuoreeltaan osoitteessa ls24.fi. Painettuna Länsi-Suomi ilmestyy viitenä päivänä viikossa: tiistaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Keskiviikkoisin kotiisi kannetaan uudistuva kaupunkilehti Raumalainen.

Tällä sivulla on kootusti vastauksia useimpiin meiltä kysyttyihin kysymyksiin. Myös asiakaspalvelumme on apunasi aina arkisin klo 8–16, puh. 0800 39 8338 (maksuton palvelunumero).

Länsi-Suomen paperilehden ilmestymistahti muuttui vuodenvaihteessa 2018-2019. Nyt painettu lehti ilmestyy aikaisemman seitsemän päivän sijaan viitenä päivänä viikossa: Länsi-Suomi jaetaan jatkossa tiistaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Miten uudistus näkyy uutispalvelussa?

Länsi-Suomi uutisoi Rauman seudun paikalliset asiat sekä valtakunnalliset ja kansainväliset tapahtumat jatkossakin heti tuoreeltaan, viikon jokaisena päivänä. Maanantaisin ja keskiviikkoisin kun painettua lehteä ei jaeta, julkaistaan laadukasta ja monipuolista sisältöä enemmän verkossa osoitteessa ls24.fi.

Miksi painetun lehden ilmestymistahtia harvennettiin?

Sanomalehtien toimintaympäristö on ollut viime vuosina murroksessa. Erityisesti kuluttajien medioiden käyttötavat ovat muuttuneet. Sanomalehtien lukeminen tapahtuu yhä useammin verkossa, minkä vuoksi painettujen lehtien levikit ovat olleet viime vuosina loivassa laskussa.

Vallitseva kehitystrendi on aiheuttanut myös Länsi-Suomelle sopeuttamistarpeita, mikä näkyy asiakkaalle lehden ilmestymisen harventumisena. Muutoksen kynnyksellä uskomme kuitenkin vakaasti siihen, että pystymme palvelemaan kaikkia lukijoitamme ja ilmoittaja-asiakkaitamme myös uudella toimintamallilla erinomaisesti.

Vaikuttaako uudistus tilauksen hintaan?

Uudistuksen jälkeen Länsi-Suomen kestotilaushinta (LS Viikko) on edullisimmillaan vain 22,42 euroa kuukaudessa. Yhdessä erässä maksettu kestotilaus on jatkossakin edullisin vaihtoehto. Hinta sisältää paperilehden kotiin kannettuna varhaisjakelualueella viisi kertaa viikossa, ls24.fi-tilaajasisällöt, digitaalisen LS-näköislehden sekä lehtiarkiston. Myös pelkän digitaalisen LS-näköislehden (LS Digi) tilaus on mahdollista, ja sen hinta on luonnollisesti vielä edullisempi (10,90 e/kk). LS Viikonloppu -tilauksen hinta pysyy ennallaan.

Länsi-Suomi tarjoaa tilaajilleen etuina muun muassa tarjoushintaisia pääsylippuja ja tuotteita. Tilaajaetuja hyödyntämällä voit säästää satoja euroja vuodessa. Tutustu tilausvaihtoehtoihin, tarjouskampanjoihin sekä tilaajan etuihin täällä.

Olen tottunut katsomaan tv-ohjelmatiedot joka päivä paperilehdestä. Miten ja missä ohjelmatiedot jatkossa julkaistaan?

Maanantain tv-ohjelmatiedot tulevat sunnuntain lehteen ja keskiviikon tv-ohjelmatiedot tiistain lehteen.

Monet sanomalehdet tarjoavat nykyään verkossa artikkeleita, jotka ovat yksinomaan maksavien tilaajien luettavissa. Onko tällaisia juttuja myös Länsi-Suomen verkkosivuilla?

Kyllä. Muiden sanomalehtien tavoin haluamme tarjota laadukasta uutissisältöä erityisesti maksaville asiakkaillemme. Se on reilua, sillä hyvällä ja luotettavalla journalismilla on omat tuotantokustannuksensa. Vain tilaajille aukeavat jutut merkitään verkkosivuilla tähtisymbolilla ja TILAAJALLE-tekstillä.

Länsi-Suomi on nyt Lännen Median osakas. Miten tämä vaikuttaa lehteen ja sen sisältöön?

Lännen Median osakkuuden myötä Länsi-Suomen toimituksellinen sisältö vahvistuu entisestään: Länsi-Suomi saa käyttöönsä kaiken Lännen Median tuottaman laajan ja laadukkaan sisällön. Lännen Median valtakunnallisessa yhteistoimituksessa työskentelee noin 40 journalistia, joista yksi on Länsi-Suomen ympäristötoimittaja Jami Jokinen.

Länsi-Suomen oma toimitus keskittyy Rauman seudun uutisiin ja ilmiöihin. Uskomme vahvasti, että tämä yhtälö tuottaa entistä parempaa paikallisjournalismia. Lisäksi haluamme tarjota tilaajillemme yhä enemmän myös mielenkiintoisia valtakunnallisia ja kansainvälisiä uutisia sekä puheenaiheita.

Vaikuttaako vuoden vaihteessa tehty uudistus ilmoittajiin?

Uudistuksen myötä ilmoittajille tarjoutuu tilaisuus tavoittaa asiakkaansa entistä tehokkaammin myös verkkoympäristössä. Verkkosivuillamme on kuukausittain keskimäärin yli 170 000 yksittäistä käyttäjää.

Hyvin kohdennetut, monipuoliset banneri- ja videomainosmahdollisuudet ovat kaikkien ilmoittajiemme hyödynnettävissä ls24.fi-sivustolla joka päivä, myös maanantaina ja keskiviikkona. Lisäksi verkossa tehtävän kaupallisen sisältöyhteistyön mahdollisuudet ovat jatkossakin ilmoittajien käytettävissä. Tutustu eri mainosmuotoihin täällä.

Painetun lehden osalta uudistus vaikuttaa vain harvojen ilmoittajien mainoskampanjoihin. Torstain Länsi-Suomi jaetaan jatkossakin täyspeittona ja keskiviikon Raumalainen tavoittaa Rauman lisäksi Euran ja Laitilan kotitaloudet. Mediamyyntimme palvelee ilmoittajiamme kaikissa mainostamiseen ja uudistukseen liittyvissä kysymyksissä. Löydät yhteystietomme täältä.

Miten voin antaa palautetta lehdestä?

Tilauksiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimitse 0800 39 8338 (ma–pe klo 8–16) tai sähköpostitse tilaukset@lansi-suomi.fi. Toimitukseen voi puolestaan olla yhteydessä sähköpostitse: toimitus@lansi-suomi.fi

Mikä on LS-näköislehti?

LS-näköislehti on painetun lehden digitaalinen näköisversio, sisällöltään täysin identtinen. Näköislehteä voi lukea tietokoneella sekä mobiilikäyttäjille tarkoitetussa LS-sovelluksessa. LS-näköislehdestä on olemassa myös arkisto vuodesta 2005 alkaen. Arkisto on luettavissa aina tilauksen ollessa voimassa.

Mikä on LS-sovellus?

LS-sovellus on älypuhelimille ja tableteille suunniteltu uudenlainen tapa lukea sanomalehteä. Länsi-Suomi ilmestyy sovellukseen noin 23:00 ja on luettavissa joko näköis- tai mobiililehtenä. Sovelluksesta löytyy myös ls24.fi-sivuston tuoreet uutiset ja jutut, LS-etukortti, Lounasrauma ja Rauman sää. Sovelluksen latausohjeen löydät täältä.

Olen luomassa käyttäjätiliä, mutta saan ilmoituksen, että asiakasnumeroni ja postinumeroni kombinaatio ei täsmää. Missä vika?

Olet voinut syöttää asiakasnumeron tai postinumeron väärin. On myös mahdollista, että olet jo kertaalleen luonut tilin. Tili luodaan vain yhden kerran, minkä jälkeen Länsi-Suomen digisisältöjen pariin voi kirjautua sisään eri laitteilla.

Mistä voin tarkistaa oman asiakasnumeroni?

Asiakasnumeron voi selvittää esimerkiksi kestotilaajan etukortista, viimeisimmästä laskusta tai soittamalla maksuttomaan asiakaspalvelunumeroomme (0800 39 8338) ma-pe klo 8-16.

Voinko tilata LS Digi -palvelun kavereideni kanssa kimpassa?

Et valitettavasti voi, koska palvelumme käyttöehdot eivät salli tunnusten levittämistä ulkopuolisille.

Olen Länsi-Suomen paperilehden tilaaja. Voinko antaa digitaaliset lukuoikeuteni eteenpäin?

Paperilehden tilauksiin kuuluu tilaajan lisäksi 3 lukuoikeutta, jotka on oikeus aktivoida käyttöön samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten kesken. Talouden ulkopuolelle tunnuksia ei saa luovuttaa.

Voinko tilata pelkän digilehden?

Kyllä voit. LS Digi -tuote on juuri sinua varten. Se sisältää kaikki digitaaliset palvelut, mutta ei paperista lehteä.

Voiko kaupunkilehti Raumalaista lukea diginä?

Kyllä voi. Löydät näköislehden samalta sivulta Länsi-Suomen kanssa: ls24.fi/digilehti. Kätevä pääsy Raumalaisen tuoreimpaan numeroon löytyy myös LS-sovelluksesta. Mobiilikäytössä suositeltavin tapa on käyttää sovellusta, joka takaa parhaimman lukukokemuksen.

Miten voin tarkastella ja muuttaa tilaustani?

Omalle tilaussivullesi pääset tästä. Omissa tiedoissa voit tarkastella tilaushistoriaasi. Osoitteenmuutoksen voit tehdä tästä. Tilausten peruutukset tulee tehdä asiakaspalvelumme kautta puhelimitse. Maksuttomassa asiakaspalvelunumerossamme 0800 39 8338 palvellaan ma-pe klo 8-16.