Lehtiuudistus & Usein kysytyt kysymykset

Uudistumme lukijoitamme varten!

Länsi-Suomi elää ajassa ja muuttuu sen mukana. Vuonna 2019 tarjoamme joka päivä tuoreeltaan uusia näkymiä lähelle ja kauas: enemmän ja laadukkaampaa sisältöä sekä painettuna että verkossa.

Vuonna 2019 palvelemme sinua joka päivä osoitteessa ls24.fi. Uutisoimme Rauman seudun paikalliset asiat sekä valtakunnalliset ja kansainväliset tapahtumat heti tuoreeltaan. Painettuna Länsi-Suomi ilmestyy viitenä päivänä viikossa: tiistaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Keskiviikkoisin kotiisi kannetaan uudistuva kaupunkilehti LS Raumalainen.

Tällä sivulla on kootusti lisätietoa uudistuksesta kysymys-vastausparien muodossa. Myös asiakaspalvelumme on apunasi aina arkisin klo 8–16, puh. 0800 39 8338 (maksuton palvelunumero).

Länsi-Suomen paperilehden ilmestymistahti muuttuu vuodenvaihteessa 2018-2019. Jatkossa painettu lehti ilmestyy aikaisemman seitsemän päivän sijaan viitenä päivänä viikossa: Länsi-Suomi jaetaan jatkossa tiistaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Miten uudistus näkyy uutispalvelussa?

Länsi-Suomi uutisoi Rauman seudun paikalliset asiat sekä valtakunnalliset ja kansainväliset tapahtumat jatkossakin heti tuoreeltaan, viikon jokaisena päivänä. Maanantaisin ja keskiviikkoisin kun painettua lehteä ei jaeta, julkaistaan laadukasta ja monipuolista sisältöä enemmän verkossa osoitteessa ls24.fi.

Miksi painetun lehden ilmestymistahtia harvennetaan?

Sanomalehtien toimintaympäristö on ollut viime vuosina murroksessa. Erityisesti kuluttajien medioiden käyttötavat ovat muuttuneet. Sanomalehtien lukeminen tapahtuu yhä useammin verkossa, minkä vuoksi painettujen lehtien levikit ovat olleet viime vuosina loivassa laskussa.

Vallitseva kehitystrendi on aiheuttanut myös Länsi-Suomelle sopeuttamistarpeita, mikä näkyy asiakkaalle lehden ilmestymisen harventumisena. Muutoksen kynnyksellä uskomme kuitenkin vakaasti siihen, että pystymme palvelemaan kaikkia lukijoitamme ja ilmoittaja-asiakkaitamme myös uudella toimintamallilla erinomaisesti.

Vaikuttaako uudistus tilauksen hintaan?

Uudistuksen jälkeen Länsi-Suomen kestotilaushinta (LS Viikko) on edullisimmillaan vain 22,42 euroa kuukaudessa. Yhdessä erässä maksettu kestotilaus on jatkossakin edullisin vaihtoehto. Hinta sisältää paperilehden kotiin kannettuna varhaisjakelualueella viisi kertaa viikossa, ls24.fi-tilaajasisällöt, digitaalisen LS-näköislehden sekä lehtiarkiston. Myös pelkän digitaalisen LS-näköislehden (LS Digi) tilaus on mahdollista, ja sen hinta on luonnollisesti vielä edullisempi (9,90 e/kk 1.12. alkaen). Vuoden vaihteen tietämillä julkaistaan tilaustarjous, jossa digitilaukseen voi tutustua kuukauden ajan eurolla. LS Viikonloppu -tilauksen hinta pysyy ennallaan.

Länsi-Suomi tarjoaa tilaajilleen etuina muun muassa tarjoushintaisia pääsylippuja ja tuotteita. Tilaajaetuja hyödyntämällä voit säästää satoja euroja vuodessa. Tutustu tilausvaihtoehtoihin, tarjouskampanjoihin sekä tilaajan etuihin täällä.

Miten 5-päiväiseen ilmestymistahtiin siirtyminen hyvitetään asiakkaalle, jonka 7-päiväinen kestotilaus on maksettu vuoden 2019 puolelle?

PRINTTI: Vuoden 2019 puolelle ajoittuvasta tilausajasta lasketaan päivät, joina paperilehti ei ilmesty, ja ne lisätään jatkoksi jo maksetun tilausjakson loppuun. Tämän lisäksi tilauksen jatkoksi kaupanpäälliseksi laitetaan vielä kahden viikon lehdet.

DIGI: Jos tilaaja on maksanut kerralla vuoden mittaisen digitilausjakson, vuoden 2019 puolelle ajoittuvasta tilausajasta lasketaan päivät, joina näköislehti ei ilmesty, ja ne lisätään jatkoksi jo maksetun tilausjakson loppuun. Tilaukseen laitetaan jatkoksi kaupanpäälliseksi viikon digilehdet.

Miten uudistus vaikuttaa Länsi-Suomen paperilehden toimituksellisen sisällön määrään?

Länsi-Suomen tiistain lehden ja viikonloppunumeroiden sivumäärää kasvatetaan. Pyrimme siihen, että laadukasta ja monipuolista luettavaa on uudistuksen jälkeen tarjolla yhtä paljon kuin ennenkin. Länsi-Suomi kertoo jatkossakin kaikki mielenkiintoiset kansainväliset, valtakunnalliset ja paikalliset jutut heti tuoreeltaan niin verkossa kuin paperilehdessä.

Olen tottunut katsomaan tv-ohjelmatiedot joka päivä paperilehdestä. Miten ja missä ohjelmatiedot jatkossa julkaistaan?

Maanantain tv-ohjelmatiedot tulevat sunnuntain lehteen ja keskiviikon tv-ohjelmatiedot tiistain lehteen.

Monet sanomalehdet tarjoavat nykyään verkossa artikkeleita, jotka ovat yksinomaan maksavien tilaajien luettavissa. Tuleeko tällaisia juttuja myös Länsi-Suomen verkkosivuille?

Kyllä. Länsi-Suomi palvelee tilaajiaan uudistuksen myötä monipuolisemmin myös verkossa. Tilaajien luettavaksi tulee verkkosisältöä, jota ei ole muualla tarjolla. Tilaajajuttuja julkaistaan varsinkin maanantaisin ja keskiviikkoisin, kun Länsi-Suomen paperilehti ei ilmesty.

Muiden sanomalehtien tavoin haluamme tarjota laadukasta uutissisältöä erityisesti maksaville asiakkaillemme. Se on reilua, sillä hyvällä ja luotettavalla journalismilla on omat tuotantokustannuksensa. Vain tilaajille aukeavat jutut merkitään verkkosivuilla erikseen.

Tilaajille tarkoitetut artikkelit tunnistaa Länsi-Suomen verkkosivuilla tähtisymbolista.

Länsi-Suomi on nyt Lännen Median osakas. Miten tämä vaikuttaa lehteen ja sen sisältöön?

Lännen Median osakkuuden myötä Länsi-Suomen toimituksellinen sisältö vahvistuu entisestään: Länsi-Suomi saa käyttöönsä kaiken Lännen Median tuottaman laajan ja laadukkaan sisällön. Lännen Median valtakunnallisessa yhteistoimituksessa työskentelee noin 40 journalistia, joista yksi on Länsi-Suomen ympäristötoimittaja Jami Jokinen.

Länsi-Suomen oma toimitus keskittyy Rauman seudun uutisiin ja ilmiöihin. Uskomme vahvasti, että tämä yhtälö tuottaa entistä parempaa paikallisjournalismia. Lisäksi haluamme tarjota tilaajillemme yhä enemmän myös mielenkiintoisia valtakunnallisia ja kansainvälisiä uutisia sekä puheenaiheita.

Vaikuttaako uudistus ilmoittajiin?

Uudistuksen myötä ilmoittajille tarjoutuu tilaisuus tavoittaa asiakkaansa entistä tehokkaammin myös verkkoympäristössä. Verkkosivuillamme on kuukausittain keskimäärin yli 170 000 yksittäistä käyttäjää.

Hyvin kohdennetut, monipuoliset banneri- ja videomainosmahdollisuudet ovat kaikkien ilmoittajiemme hyödynnettävissä ls24.fi-sivustolla joka päivä, myös maanantaina ja keskiviikkona. Lisäksi verkossa tehtävän kaupallisen sisältöyhteistyön mahdollisuudet ovat jatkossakin ilmoittajien käytettävissä. Tutustu eri mainosmuotoihin täällä.

Painetun lehden osalta uudistus vaikuttaa vain harvojen ilmoittajien mainoskampanjoihin. Torstain Länsi-Suomi jaetaan jatkossakin täyspeittona ja keskiviikon LS Raumalainen tavoittaa Rauman lisäksi Euran ja Laitilan kotitaloudet. Mediamyyntimme palvelee ilmoittajiamme kaikissa mainostamiseen ja uudistukseen liittyvissä kysymyksissä. Löydät yhteystietomme täältä.

Muuttuuko kaupunkilehti Raumalainen vuoden vaihteessa?

Raumalla, Eurajoella, Pyhärannassa, Laitilassa ja Eurassa kaupunkilehden jakelualueella jokaiseen kotiin ilmaiseksi jaettava LS Raumalainen ilmestyy vuonna 2019 kerran viikossa, keskiviikkoisin.

Lehdessä julkaistaan jatkossa enemmän uutisia, ja lehden sisällöllinen vuorovaikutus lukijoiden kanssa voimistuu: suosittu Toriparlamentti eli paikallinen mielipidepalsta saa lisää tilaa kaupunkilehdestä.

Haluan lähettää uudistuksesta palautetta. Mihin minun kannattaa ottaa yhteyttä?

Tilauksiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimitse 0800 39 8338 (ma–pe klo 8–16) tai sähköpostitse tilaukset@marvamedia.fi. Toimitukseen voi puolestaan olla yhteydessä sähköpostitse: toimitus@marvamedia.fi

Mikä on LS-näköislehti?

LS-näköislehti on painetun lehden digitaalinen näköisversio, sisällöltään täysin identtinen. Näköislehteä voi lukea tietokoneella sekä mobiilikäyttäjille tarkoitetussa LS-sovelluksessa. LS-näköislehdestä on olemassa myös arkisto vuodesta 2005 alkaen. Arkisto on luettavissa aina tilauksen ollessa voimassa.

Mikä on LS-sovellus?

LS-sovellus on älypuhelimille ja tableteille suunniteltu uudenlainen tapa lukea sanomalehteä. Länsi-Suomi ilmestyy sovellukseen noin 23:00 ja on luettavissa joko näköis- tai mobiililehtenä. Sovelluksesta löytyy myös ls24.fi-sivuston tuoreet uutiset ja jutut, LS-etukortti ja Rauman sää. Sovelluksen latausohjeen löydät täältä.

Olen luomassa käyttäjätiliä, mutta saan ilmoituksen, että asiakasnumeroni ja postinumeroni kombinaatio ei täsmää. Missä vika?

Olet voinut syöttää asiakasnumeron tai postinumeron väärin. On myös mahdollista, että olet jo kertaalleen luonut tilin. Tili luodaan vain yhden kerran, minkä jälkeen Länsi-Suomen digisisältöjen pariin voi kirjautua sisään eri laitteilla.

Mistä voin tarkistaa oman asiakasnumeroni?

Asiakasnumeron voi selvittää esimerkiksi kestotilaajan etukortista, viimeisimmästä laskusta tai soittamalla maksuttomaan asiakaspalvelunumeroomme (0800 39 8338) ma-pe klo 8-16.

Voinko tilata LS-digi -palvelun kavereideni kanssa kimpassa?

Et valitettavasti voi, koska palvelumme käyttöehdot eivät salli tunnusten levittämistä ulkopuolisille.

Olen Länsi-Suomen paperilehden tilaaja. Voinko antaa digitaaliset lukuoikeuteni eteenpäin?

Paperilehden tilauksiin kuuluu tilaajan lisäksi 3 lukuoikeutta, jotka on oikeus aktivoida käyttöön samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten kesken. Talouden ulkopuolelle tunnuksia ei saa luovuttaa.

Voinko tilata pelkän digilehden?

Kyllä voit. LS-digi -tuote on juuri sinua varten. Se sisältää kaikki digitaaliset palvelut, mutta ei paperista lehteä.

Voiko kaupunkilehti Raumalaista lukea diginä?

Kyllä voi. Löydät näköislehden samalta sivulta Länsi-Suomen kanssa: ls24.fi/digilehti. Kätevä pääsy Raumalaisen tuoreimpaan numeroon löytyy myös LS-sovelluksesta. Mobiilikäytössä suositeltavin tapa on käyttää sovellusta, joka takaa parhaimman lukukokemuksen.

Miten voin tarkastella ja muuttaa tilaustani?

Omalle tilaussivullesi pääset tästä. Omissa tiedoissa voit tarkastella tilaushistoriaasi. Osoitteenmuutoksen voit tehdä tästä. Tilausten peruutukset tulee tehdä asiakaspalvelumme kautta. Maksuttomassa asiakaspalvelunumerossamme 0800 39 8338 palvellaan ma-pe klo 8-16.