Audi Aicon -konseptiauto – tulevaisuuden autonomista ajamista

Muotoilu-, teknologia- ja liikkuvuuskonsepti: Audi Aicon hyödyntää ennennäkemättömällä tavalla kaikki tulevaisuuden autonomisen ja ylellisen henkilöauton mahdollisuudet. Konseptiautona neliovinen 2+2 paikkainen Aicon ottaa harppauksen eteenpäin esitellen seuraavien vuosikymmenten suunnittelua ulko- ja sisätiloissa. Teknologisesti voimansiirtoon, jousitukseen, digitalisointiin ja kestävyyteen liittyvät innovaatiot yhdistetään visionäärisellä tavalla.

Liikkuvuuskonseptina Audi Aicon näyttää huomisen maailman, jossa yksilöllisen ovelta-ovelle -kuljetuksen edut yhdistyvät ohjaamon ylelliseen tunnelmaan. Ohjaamo, jossa ei ole ohjauspyörää tai polkimia tarjoaa kaikki modernin viestintäelektroniikan mukavuudet ja täydellisen ergonomian.

Auton koko – pituus 5,444 metriä, leveys 2,1 metriä ja korkeus 1,506 metriä – asettaa sen D-segmentin ylätasolle. Akseliväli on 3,47 metriä, joka on 240 mm enemmän kuin uuden Audi A8:n pitkässä versiossa.

Matkustamo on ulkopuoleltakin katsottuna keskeinen elementti. Suuret lasipinnat edessä ja takana samoin kuin huomattavan kuperat sivuikkunat muodostavat valoisan tilan matkustajille. Selvästi erottuva kylkilinja kulkee sivuikkunoiden kohdalla keulasta D-pilariin asti. Linja korostaa auton pituutta ja keventää matkustamon massaa suhteessa muuhun autoon. Tummat kynnyskotelot nousevat perää kohti ja saavat auton näyttämään siltä kuin se nojautuisi eteenpäin.