Ensimmäisiä uusia Audi A8 -autoja on jo Suomessa

Kuusikymmentä Car of the Year -tuomariston jäsentä on antanut äänensä ensimmäisellä kierroksella ja valinnut seitsemän finalistia Vuoden Auto Euroopassa 2018 -kilpailussa. Uusi Audi A8 on yksi finalisteista. Voittaja julkistetaan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun 5. päivä, 2018.

Uusi Audi A8 omaa uudenlaisen muotokielen, joka Audin mukaan symboloi sporttista eleganssia ja hienostuneisuutta. HD Matrix led -ajovalot, Audi Laser -kaukovalot ja OLED-valotekniikalla toteutetut takavalot ovatkin osoitus edistyksellisyydestä.

Audi A8:n kaikissa moottoreissa käytetään 48 voltin kevythybriditeknologiaa vakiovarusteisena. Tämä kevythybriditeknologia mahdollistaa auton rullauksen moottori sammutettuna ja pehmeän uudelleenkäynnistyksen. Audi A8:n taloudellisuusavustin sisältää palautetta antavan kaasupolkimen ja mukautuvan ajoavustimen. Taloudellisuusavustin kiihdyttää ja hidastaa nopeusrajoitusten mukaan, kaarteissa, risteyksissä ja kiertoliittymissä ja ottaa huomioon navigointitiedot. Rullaustoimintoa on laajennettu älykkäällä jarrutusenergian talteenotolla.

Uusi Audi A8 on maailman ensimmäinen sarjatuotantomalli, joka on kehitetty eritysesti korkean tason automaattiseen ajamiseen (taso 3). Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on saatavissa kaiken kaikkiaan 41 kappaletta. Mukautuva ajoavustin sisältää nopeusrajottimen, taloudellisuus-, törmäyksenesto- ja kääntymisavustimen. Järjestelmä avustaa 0–250 km/h nopeusalueella. Järjestelmä käyttää apuna seuraavien edessä sijaitsevien antureiden tietoja: tutkat, laserskanneri, etukamera ja ultaraäänianturit. Järjestelmä hyödyntää myös navigointidataa ja parviälyn periaatetta kuten liikennemerkkien tietoja.

Ensimmäiset uudet Audi A8:t ovat saapuneet Suomen Audi-jälleenmyyjille Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Turkuun, Tampereelle, Seinäjoelle ja Ouluun.