Hyundai i30 Fastback on malliston uusi tulokas

Uusi Hyundai i30 Fastback tarjoaa sporttisen ajokokemuksen luokkansa ainoana viisiovisena coupé-mallisena vaihtoehtona.

Vajaassa vuodessa uusi Hyundai i30 -mallisarja on kasvanut täydelliseksi, kun keväällä 2017 Suomeen saapunut i30 Hatchback ja sitä syksyllä seurannut i30 Wagon ovat saaneet seurakseen ensin urheilullisuutta kaikin tavoin viestivän i30 N:n ja viimeisimpänä hienostuneen ja tyylikkään i30 Fastbackin.

Hyundain Euroopan muotoilukeskuksen päämuotoilija Thomas Bürkle kuvailee i30-perheen uusinta jäsentä seuraavasti:

-Uusi i30 Fastback on todellinen pelinavaaja. Olemme ensimmäinen volyymimerkki alemmassa keskiluokassa, jolla on tyylikäs ja hienostunut viisiovinen coupé. Luodessamme i30 Fastbackia leikimme i30-mallisarjan mittasuhteilla pudottamalla Cascading Grillen korkeutta ja madaltamalla kattolinjaa. Tyylikästä sivulinjaa korostaa edelleen holvimainen takaspoilerin muoto.

Uuden Hyundai i30 Fastbackin sivulinjassa ovat kaikki dynaamisen urheiluauton piirteet. Kattolinja laskee loivasti kohti perää, konepelti on pitkä ja kori antaa kokonaisuutena voimakkaan vaikutelman. Sisarmalliin i30 Hatchbackiin verrattuna katto on 25 mm matalammalla ja 4 455 mm:n mittaisena i30 Fastback sijoittuu pituudeltaan aivan i30 Hatchbackin ja i30 Wagonin puoleen väliin. Uuden i30 Fastbackin karismaattisen silhuetin viimeistelee kookas takaspoileri, joka on integroitu takaluukkuun ja jatkuu takavaloihin saakka.

Hyundai halusi luoda i30 Fastbackiin muihin malleihin verrattuna yksilölliset ajo-ominaisuudet, minkä takia koria on laskettu. Se pudottaa auton painopistettä, millä on positiivinen vaikutus auton hallittavuuteen. Kun vielä jousituksen jäykkyyttä on lisätty 15 prosentilla, on i30 Fastbackin käytös sisarmalleja dynaamisempaa ja herkempää, mutta korkealuokkaisesta mukavuudesta ei ole tingitty.

Perusmoottorina i30 Fastbackissa on kolmesylinterinen ahdettu 88 kW (120 hv) -tehoinen 1,0 T-GDI, jonka bensiinivaihtoehtona on nelisylinterinen ahdettu 1,4 T-GDI, joka kehittää tehoa 103 kW (140 hv). Lisäksi valittavana ovat uudistuneet 1,6-litraiset turbodieselit. Hyundai i30 Fastbackin varustetasot ovat Comfort ja Style. Jo Comfort-mallista alkaen vakiovarustelistalla ovat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja älyavain.

Hyundai i30 Fastbackin hinnat alkavat 1,0 T-GDI Comfortin 23 790 eurosta ja eroa vastaavaan i30 Hatchbackiin on tuhat euroa.