Hyvällä ajotavalla pienemmät vakuutusmaksut - Suomeen ensimmäinen kuljettajan ajotapaan perustuva autovakuutus

SmartDrive-vakuutus kulkee mukana puhelinsovelluksen muodossa.

Bassadone Automotive Nordic Oy uudistaa autojen vakuutusmarkkinaa tuomalla ensimmäisenä Suomeen kuljettajan ajotapaan perustuvan vakuutuksen.

Ajotapavakuutus on vahinkohistoriasta riippumaton, kuukausimaksuinen vakuutus, jonka hintaan kuluttaja vaikuttaa itse ajotavallaan.

Vakuutuksesta veloitettava maksu muuttuu kuukausittain sen mukaan, miten kuljettaja on ajanut.

Bassadone Automotive Nordicin konsernijohtaja Antti Ruhanen pitää kehitystä ja uusien palvelutuotteiden lisäämistä yhtiön tarjontaan luonnollisena.

- Uskomme autoilun palvelullistumiseen ja siihen, että digitalisaatio tulee lisäämään kuluttajien valinnanvaraa. Tämä edellyttää yrityksiltä oikeastaan vain kahta asiaa: hihojen käärimistä eli puhtaasti käytännön tekemistä sekä rohkeutta kokeilla uutta. Tähän täytyy myös autoalan toimijoilla olla valmiuksia, sillä vahva autoilun ja liikkuvuuden murros on väistämättä edessä.

- Haluamme olla etujoukoissa tuomassa asiakkaille uusia ja kokonaisvaltaisia autoalan palveluita. Digitaalisuuden kautta saavutettava asiakastyytyväisyys on kaiken keskiössä, Ruhanen jatkaa.

Liiketoiminnasta vastaa Bassadone Automotive Nordic –ryhmään kuuluva, keväällä 2018 perustettu Bassadone Insurance Services Oy. Bassadone Insurance Services Oy:n toimitusjohtaja Johannes Hirvaskoski kuvaa tarjottavaa vakuutuspalvelua näin:

- Kantava ajatus on, että myös vakuutuksen tulee olla lopulta palvelu, josta kuluttaja käyttönsä mukaan maksaa. Kun vakuutuksesta kuluttajalle koituva lasku perustuu siihen, miten kuljettaja kuukausittain ajaa, on hinnoittelu erittäin selkeä ja läpinäkyvä. Tärkeää on myös se, että maksu ei voi huonon ajotavan perusteella nousta, vaan se voi vain ajotavasta palkiten laskea.

Bassadone Automotive Nordic Oy on vuonna 1997 perustettu autojen, varaosien ja lisävarusteiden maahantuontiin erikoistunut yritysryhmä. Liiketoiminnot kattavat Suomen ja Baltian maat.

Yrityksen maahantuomia merkkejä Suomessa ovat Citroën, Dacia, DS, Hyundai, Isuzu, Lotus, Peugeot, Renault, Suzuki ja SsangYong.