Katumaasturin renkaisiin hieman enemmän ilmaa

Katumaasturisssa täytyy olla hieman enemmän ilmaa renkaissa kuin henkilöautossa. Kuva: JD Weiher

Oli kesä tai talvi, katumaasturin renkaisiin täytyy laittaa hieman enemmän ilmaa kuin tavallisen auton. Tämä johtuu siitä, että katumaastureiden renkaissa on erilaiset kumiseokset kuin henkilöautojen renkaissa.

– Katumaastureiden koko ja renkaiden korkea sivuprofiili tuovat renkaiden suunnitteluun haasteita. On tärkeää, että auton ohjaustuntuma ja renkaiden käytös ääritilanteissa ovat mahdollisimman hyvät, kertoo Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Jarno Röytiö.

Jos alla on ensimmäinen katumaasturi ja siihen asti on ajellut henkilöautolla, voi renkaiden oikea ilmanpaine tulla yllätyksenä.

– Rengaskehittäjille ja -testaajille ääritilanteet ovat tuttuja, joten he huomaavat helposti eri renkaiden mielettömän suuret erot. Tavallinen autoilija ei kuitenkaan välttämättä ajattele asiaa. Hän saattaa kohdata ääritilanteen vain yhden kerran, mutta se on hetki, jolloin laadukkaalla renkaalla on eniten merkitystä, Röytiö toteaa.

Oli alla katumaasturi tai henkilöauto, kannattaa renkaiden ilmanpaine tarkastaa säännöllisesti.

– Katumaastureissa tarvitaan hieman korkeampia rengaspaineita kuin henkilöautoissa, ja se ero on oleellinen. Jos painavalla autolla joudutaan tekemään väistöliike, on tärkeää, että rengas reagoi oikea-aikaisesti, sanoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

– Ajovakauden vuoksi Nokian Renkaat suosittelee aina lisäämään talvirenkaisiin 0,2 baaria enemmän painetta kuin autonvalmistaja suosittelee.