Kialle kolme Good Design -muotoilupalkintoa

Kia Motors on palkittu kolmella Good Design 2017 -palkinnolla. Tunnustukset myönnettiin uusille Stinger-, Rio- ja Niro-malleille muotoilusta ja autojen käytännöllisyydestä. Kyseessä on jo kahdeksas peräkkäinen vuosi, kun Kia palkittiin kyseisillä tunnustuksilla. Viimeksi palkinnot ovat saaneet Telluride- ja GT4 Stinger -konseptimallit sekä Soul EV- ja Cadenza -tuotantomallit.

-Muotoilijamme ympäri maailmaa ovat työskennelleet väsymättä ja yhteistyössä tuodaksemme markkinoille tyylikkäitä malleja, jotka houkuttelevat uusia asiakkaita ja lisäävät tietoisuutta merkin upeasta muotoilusta. Kolmelle mallille myönnetyt palkinnot ovat tunnustus heidän erinomaisesta työstään, sanoo Kia Motorsin muotoilukeskuksen johtaja Seon Ho Youn.

Palkitut Rio-, Stinger- ja Niro-mallit ovat suunnitelleet yhteistyössä Kian Korean, Kalifornian ja Saksan muotoilukeskukset.

Good Design -palkintotilaisuus pidetään vuosittain Chicagossa arkkitehtuurin ja muotoilun museossa. Riippumaton tuomaristo koostuu eri alojen asiantuntijoista, jotka arvioivat muuan muassa muotoilun innovaatioita, uuden teknologian käyttöä ja ympäristövaikutuksia. Kian palkittu kolmikko jätti positiivisen vaikutelman kaikissa arvosteluluokissa.

Vuonna 1950 perustettu Good Design on maailman vanhimpia ja vaikutusvaltaisimpia muotoilupalkintoja. Vuonna 2017 tuomaristo arvioi tuotteita ja muotoilua 49 maasta ympäri maailman.