Koeajo: Opel Grandland X on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen kokonaisuus

Opel Grandland X esiteltiin Suomessa lokakuun puolivälin paikkeilla ja vastaanotto sen jälkeen on ollut erinomaista koko talven ajan. Ei ihme, sillä kyseessä on hinta-laatusuhteelta erinomainen menopeli.

Noin 30 000 euron hintaluokassa Opel Grandland X on komea ja kattavasti varusteltu auto, jonka ratissa viihtyy mainiosti. Kyseessä on huomattavasti Opel Crosslandia tilavampi auto, joten Opel laajensi SUV-malliensa kohderyhmää kertaheitolla myös tilaa tarvitseviin perheisiin.

Opel Grandlandin vakiovarustelista on upeaa katseltavaa. Monet asiakkaat ovatkin kiitelleet auton varustetasoja, joita on tuttuun tapaan tarjolla kaksi: Enjoy ja Innovation. Opelin yksi myyntivalteista onkin, että jo perusvarusteisena autot ovat erittäin kattavastu varusteltuja ja lisävarusteetkin on ruksailtavissa mukaan kohtuullisilla hinnoilla.

Koeajoautona toimi 1,2-litrainen bensaturbo automaattina ja edullisemmalla Enjoy-varustetasolla. Lisävarusteina mukana olivat AGR-urheiluistuimet, metalliväri, led-ajovalot ja Enjoy More -paketti. Tällä kokonaisuudella hinta ei kivunnut kuin hieman päälle 30 000 euron.

Pienehkö bensamoottori osoittautui ajossa mukavaksi voimanlähteeksi automaatin kanssa. Auton melutasot ovat hallinnassa, tilaa on mukavasti ja ulkonäkökin on kohdillaan.

Opel Grandland X on siis aina kattavasti varusteltu. Yhtenä mukavana ominaisuutena mainittakoon ratin lämmitys, jolle nappi on sijoitettu selkeästi rattiin. Mukava ominaisuus talvikeleillä.

Toinen mukavuutta lisäävä ominaisuus on viime aikoina kovasti yleistynyt Apple Car Play. Puhelin piuhalla kiinni autoon ja ei muuta kuin nauttimaan mm. kartoista, Spotifysta ja Siristä, joka esimerkiksi lukee ääneen saapuneet tekstiviestit.

Maininnan arvoinen seikka on myös Opel OnStar eli Opelin kehittämä henkilökohtainen avustaja. Se on myös aina vakiona Grandlandissa.

Myyjän top 3 pointit – Jani Silen, AutoPalin, Rauma:

  1. Vakiona henkilökohtainen avustaja
  2. Lämmin talviauto
  3. Taloudelliset vähäpäästöiset moottorit