Koeajo: Peugeot Expertin vahvuutena viiden vuoden takuu

Peugeot-hyötyajoneuvomallisto tarjoaa markkinoiden ehdottomasti parhaan laatuturvan, kun kaikki Suomessa myytävät uudet Peugeot-hyötyajoneuvot saavat 5 vuoden takuun rajoittamattomilla kilometreillä. Muutos tuli voimaan huhtikuun alusta.

Takuun merkittävä etu on, ettei se sulje pois ammattikäytössä olevia ajoneuvoja, vaan laaja takuu on voimassa kilometrirajoittamattomana kaikille ostajille.

Tämä on ehdottomasti yksi Peugeotin myyntivalteista kovassa kilpailussa.

-Viiden vuoden takuu hyötyautoille on jotain aivan poikkeuksellista. Valtaosa hyötyautoista menee ammattilaiskäyttöön ja silloin luotto kalustoon pitää olla kohdallaan. Nykyinen mallistomme on osoittanut, että se on markkinoiden parhaimmistoa kaikilta osin, nyt myös takuun. Takuun laajeneminen on osoitus luotettavasta laadusta ja antaa yritykselle varmuuden tuotannon välineiden toimivuudesta, kommentoi Peugeotia maahantuovan Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle.

Autorauma sai koeajoon Peugeot Expert Blue HDi 180:n automaattina. Kyseistä Pösöä saa kolmessa eri pituudessa, joten jokaiselle löytyy varmasti käyttötarkoitukseen sopiva auto.

Mikä parasta, Peugeot on vakiovarustellut Expertin varsin kattavasti. Vakiovarustelistalta löytyvät nykyaikiset ajo-avustimet kuten ESP, mäkilähtöavustin ja vakionopeudensäädin sekä runsaasti muita mukavuusvarusteita. Yhtenä erityismaininnan ansaitsevana mainittakoon Moduwork-lastausluukku pitkän tavaran lastausta varten. Luukku on sijoitettu auton oikeanpuoleisen istuimen alle.

Koeajoautossa oli Window Pack, joka tuo ikkunan sivuliukuoveen, ikkunat takaoviin sekä takalasin pyyhkimet ja lämmityksen.

Peugeot Expertin ajokokemus on miellyttävän rauhallinen, joten pakettiautoa voi hyvällä syyllä kehua varsin henkilöautomaiseksi. Hauskan yksityiskohtana voi nostaa esiin "vaihdekepin", joka on toteutettu pyöreänä vaihteenvalitsimena.

Koeajoauton hinta ilman lisävarusteista on hieman yli 35 000 euroa.

Myyjän top 3 pointit – Petteri Virtanen, AutoPalin, Rauma:

  1. Mahdollisuus nopealla toimituksella myös automaattivaihteiseen malliin, vaihdelaatikko on miellyttävästi vaihtava ja varmatoiminen japanilaisen Aisinin valmistama
  2. Hiljainen ja miellyttävä, henkilöautomainen työympäristö
  3. Pitkä takuu ja hyvät kampanjatarjoukset