Koeajo: Skoda Kodiaq – tilava tulokas suurilla odotuksilla

Skoda Kodiaq.
Skoda Kodiaq kaikilla herkuilla Rauman maisemissa.

Viikonloppuna ympäri Suomea esitelty uusi Skoda Kodiaq on odotettu tulokas Skodan mallistoon. Kyseessä on ensimmäinen tilava Skoda-maasturi, jonka saa myös 7-paikkaisena.

Kodiaq on sanalla sanoen iso. Ja isot ovat myös odotukset, sillä Skodasta on merkkinä tullut yksi Suomen suosituimmista. Etenkin Octavia menestyy myyntitilastoissa vuodesta toiseeen. Ennakkokiinnostuksen perusteella myös Kodiaqille voidaan ennustaa hyvää starttia Suomessa.

Skoda Kodiaq on ulkomuodoiltaan tuttua Skodaa. Kookas maasturi voi äkkivilkaisulla tuoda mieleen myös edeltävän mallin Audi Q7:n.

Koeajoayksilönä toimi kaksilitraisella (150 hv) dieselillä ja DSG-automaatilla varustettu nelivetoinen Kodiaq. Koeajoautosta ei herkkuja pahemmin puuttunut, vaan Exclusive-varustetaso toi kuljettajan nenän eteen mausteita joka lähtöön. Tyylikäs vaalea sisustus yhdistettynä avattavaan lasikattoon teki tilavasta autosta entistäkin tilavamman oloisen.

Kuljettajan tontilta arvioituna Kodiaq on kuin muutkin uudet Skodat. Turhat kikkailut on jätetty pois, joten ohjaamoa voisi kuvailla konstailemattoman tyylikkääksi ja toimivaksi. Takapenkillä olot ovat kohdallaan: istuimet ovat säädettäviä ja tilaa riittää. Koeajoautossa oli myös kolmas penkkirivi, joka kasvattaa auton 7-paikkaiseksi. Bonuspaikat eivät ole mitään kylän suurimman miehen paikkoja, mutta ajavat varmasti asiansa lasten kuskaamisessa.

Ajettavuudeltaan Kodiaq on mainio, joskin korkeus ja suuri massa vaikuttavat tuntumaan kuten kaikissa maastureissa. 150-heppainen diesel DSG-automaatilla liikuttaa suurta autoa riittävästi. Lisätehoja kaipaaville on tarjolla 190-hevosvoimainen versio dieselistä.

Kookkaan auton kruunaa hyvänkokoinen tavaratila ja Skoda-mallistosta tutut innovatiiviset arjen keksinnöt, kuten takaluukusta löytyvä irrotettava taskulamppu.

Koosta kertoo jotain sekin, että Volkswagen Tiguaniin verrattuna Kodiaq on peräti 21 senttiä pidempi.

Tilavaa ja mukavaa maasturia etsivälle kelpo vaihtoehto.

Myyjän top 3 pointit – Ville Myllymäki / Rinta-Joupin Autoliike, Pori:

  1. Skodan ensimmäinen 7-paikkaisena saatava auto
  2. Luokkansa suurin tavaratila
  3. Haastaa tosissaan ns. premium luokan