Koeajo: Uusi BMW X3 on auto täynnä ylellisyyttä

Autorauma sai koeajoon uuden BMW X3:n, jota kohtaan on ollut runsaasti kiinnostusta heti ensiesittelyn jälkeen. Edeltäjäänsä verrattuna joka suuntaan kasvanut BMW X3 vaikuttaa heti ensi-istumalta luksustuotteelta. Ja sitä se onkin. Uutuuden kori on nyt viisi senttiä aiempaa pidempi ja myös leveyttä on tullut lisää noin sentin verran.

Koeajoyksilönä toimi xDrive20d eli neliveto automaatilla, joka tarjoaa kiihtyvyyden nollasta sataan 8 sekunnissa ja kulutuksen viiden litran tietämille. Hyvinkin miellyttävä paketti jämäkkään katumaasturiin. Kyseisen mallin autoverollinen hinta on hieman alle 60 000 euroa, mutta koeajoauton hintalappu kaikkine herkkuineen kohosi 85 000 euroon. Koeajoauton hintalappua ei kannata säikähtää, sillä BMW:n saa omakseen hyvillä varusteilla jo huomattavasti edullisemmin, henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen 60-70 000 eurolla.

Koeajoauton lisäherkkuna oli muun muassa Business M Sport -paketti, joka tuo mukanaan upeita yksityiskohtia, adaptiiviset led-ajovalot, ohjauspyörän vaihteenvalitsimet ja paljon muuta.

Oman mausteensa luksuksen tuntuun toi myös Connected-paketti, jossa on mukana muun muassa mainiosti isolta vaakanäytöltä toimiva navigointijärjestelmä, puhelimen langaton lataus ja tyylikäs virtuaalimittaristo.

Lisävarustepakettien lisäksi herkkuina oli tarjolla esimerkiksi lämmitettävä ohjauspyörä, kosketusnäytöllinen monitoimiavain, lasikatto ja tuhdit soundit matkustamoon tuova Harman Kardon -kaiutinjärjestelmä.

Varsin vaikuttava lista varusteita, jotka lisäävät upean auton hienostuneisuutta entisestään.

Ajaminen uudella BMW X3:lla on vaivatonta. Auto on hiljainen ja muhkeassa ”hytissä” kuljettaja tuntee olonsa turvalliseksi. Ajamisen nautintoa lisää upealla ruskealla nahalla varustetut penkit, joiden säätövarat antavat mahdollisuuden muokata ajoasentoa mieleisekseen.

Joku saattaisi ajatella, että komeassa BMW:ssä tulisi olla jotain muuta kuin kaksilitrainen turbodiesel, mutta koeajon perusteella voi todeta, että 190-hevosvoimainen moottori kuljettaa Bemaria hienosti ja meno riittänee suomalaisiin olosuhteisiin ja nopeusrajoituksiin vallan mainiosti.

BMW on saanut ensiesittelynsä jälkeen kehuja myös tiloista. Jalkatilat riittävät takapenkillä hienosti ja korkeaan autoon on helppo kulkea sekä etu- että takapenkeille. Sähköisesti avautuvan takaluukun alta paljastaa kookas tila, joten kokonaisuus on kunnossa luksustasoisena.

Myyjän top 3 pointit – Matti Hovi, Rinta-Joupin Autoliike, Pori:

  1. Täysin uusi. Paljon uutta verrattuna edeltävään malliin
  2. Tilavampi, isompi, tyylikkäämpi
  3. Parannettu teho-voima -suhde