Koeajo: Volkswagen Passat GTE ladattava hybridi on kauppareissuille sopiva kulkuneuvo

Volkswagen Passat GTE ladattava hybridi on hyvä yleisauto. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Volkswagen Passat GTE ladattava hybridi sopii viitseliäille lataajille. Sen käyttövoima pidemmillä matkoilla on pääsääntöisesti uusiutumaton polttoaine eli bensiini.

Toki auto lataa itseään myös ajon aikana ja polttoainetta säästyy tavalliseen bensiinikäyttöiseen autoon verrattuna myös ilman pistokkeesta lataamista. Enimmäistoimintamatka (bensiini + sähkö) on saatu pidennettyä jopa tuhanteen.

Pistokehybridin pelkällä sähköllä tarjoama ajomatka (vajaat 50 km) ei suurimmalle osalle riitä eikä näin isoa ole järkevä hankkia pelkkiin kaupunkimatkoihin. Pistokehybridi sopii työmatka-ajoihin ja kauppareissuille, kunhan muistaa / jaksaa laittaa aina pistokkeen paikoilleen.

Sisätiloiltaan tyylikäs VW GTE on hyvin varusteltu digitaalisine mittaristoineen.

Auton litiumakku latautuu kotipistorasiasta reilussa neljässä tunnissa. Laiska lataaja unohtaa toimenpiteen helposti ja ajelee bensiinillä. Tällöin säästämisen toimintaidea kärsii ja hankintahinnan erotuksen kuoletus kestää pidempään.

Ympäristöystävälliseksi autoa voi sanoa vasta, kun huolehtii, että akkuun ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa.