LähiTapiola lähtee taisteluun ilmastonmuutosta vastaan

LähiTapiola ei nouse barrikaadeille, mutta yhtiö ottaa osaa ilmastotalkoisiin kompensaatioilla. Kuva: Markus Spiske

Monella suomalaisella on huoli planeetan tulevaisuudesta ja yhä useampi haluaa ottaa osaa ilmastotalkoisiin.

LähiTapiola haluaa myös olla talkoissa mukana. 

LähiTapiola Rahoitus kompensoi kaikkien rahoittamiensa ja yhtiöryhmän vakuutuksilla vakuutettujen autojen päästöt ilman lisämaksua.

– Haluamme tarjota kaikille autoilijoille tasa-arvoisen mahdollisuuden kompensoida hiilidioksidipäästöjään helposti. Autoilun päästöjen vähentäminen on ilmaston kannalta ratkaisevan tärkeää. Useat vähäpäästöisemmät liikkumisen ratkaisut, kuten sähköautot ja julkinen liikenne ovat monien suomalaisten ulottumattomissa arjen liikkumisessa vielä pitkään, kertoo LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja Hannu Heliö AutoTodayn haastattelussa.

- Autokantamme keski-ikä pysyttelee sitkeästi yli 12 vuodessa, jolloin on tarvetta kompensoida myös näiden suurempipäästöisten autojen päästöt. Emme halunneet jäädä odottamaan hidasta muutosta vaan haluamme toimia nyt, .

LähiTapiola Rahoitus sitoutuu kompensoimaan kaikkien tähän mennessä ja tästä eteenpäin kuluttajille rahoittamiensa ja LähiTapiolan tai Turvan vakuuttamien, päästöluokaltaan alle 200g/km henkilö- ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöt sopimusajalta, ilman eri veloitusta asiakkaalta tai myyjältä.

LähiTapiola Rahoitus kompensoi päästöjä YK:n ilmastosopimuksen alaisen puhtaan kehityksen mekanismin hankkeiden kautta.

Hankkeisiin tehtyjen investointien avulla on toteutettu yli 100 000 CO2-tonnin päästöjä vastaava päästövähennys, joka käytetään kompensoimaan rahoitettujen autojen päästöt.

Kompensoitava päästömäärä on laskettu sopimuskannan keskimääräisen toteutuvan keston ja autojen päästöjen mukaan keskimääräiselle vuotuiselle ajosuoritteelle.

Tarvittaessa päästöjä kompensoidaan lisää. Samalla etsitään uusia vaihtoehtoja päästövähennysten toteuttamiseen ja kompensaatioon.

Ohjelma on voimassa toistaiseksi ja sen muotoa ja toteutustapaa saatetaan muokata saatujen kokemusten mukaan tulevaisuudessa.

– Vapaaehtoisuuteen ja lisämaksuun perustuvat päästökompensaatiomallit eivät ole levinneet laajalti Suomessa. Autorahoituksen realismia on, että jo pienikin lisäkustannus kuukaudessa on kuluttajalle liikaa. Siksi päätimme yhtiönä tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle mahdollisuuden kompensoida vaivatta ja ilman lisämaksua oman autoilunsa päästöt. Samalla haluamme omalta osaltamme lievittää ihmisten ilmastoahdistusta ja luoda uskoa tulevaan konkreettisella toiminnalla, Heliö kertoo.

LähiTapiola Rahoitus on samalla hankkinut yksinoikeuden autotie.fi sivustoon, jonka yli 40 000 vaihtoauton valikoimista asiakkaat voivat helposti valita liikennepäästöiltään kompensoidun sopivan auton, vertailla eri autojen ja oman autonkäytön päästöjä ja saada käytännön vinkkejä vähäpäästöiseen autoiluun.

Sivustolta saa myös yksilölliset rahoitus- ja vakuutustarjoukset haluamalleen autolle.

– On erittäin tärkeää tehdä vastuullinen valinta helpoksi ja vaivattomaksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme. Lisäksi on tärkeää etsiä samalla keinoja päästöjen välttämiseen ja vähentämiseen niin yksilöiden, yritysten kuin yhteiskunnan tasolla. Autoilun päästöjen kompensointi on asiakkaillemme ja meille merkittävä avaus ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Samalla LähiTapiola Rahoituksen tavoitteena on oman toimintansa hiilineutraalius, Heliö kertoo.

– Päästöjen kompensoinnin lisäksi tuomme autoliikkeille ja korjaamoille edullisen leasingratkaisun sähköautojen latauspisteiden hankintaan yhdessä Plugit Finlandin kanssa. Tavoitteena on helpottaa kumppaniemme investointeja sähköisen liikenteen infrastruktuuriin ja edistää sähköautojen ja lataushybridien leviämistä, kertoo Heliö.