Lexus LS - ei mikään tavallinen premium-tuote

Lexus LS.
Lexus LS.

Lexuksen esittelemä LS-malli yllätti vahvasti 28 vuotta sitten. Nyt Lexus on uusimassa historiaa esittelemällä täysin uuden, viidennen sukupolven LS-lippulaivamallinsa. Detroitissa julkisuuteen tuotu LS edustaa vuosimallia 2018. Malli on maailmankansalainen, jota tullaan myymään yli 90 maassa.

-LS-malli ei ainoastaan symbolisoi Lexus-brändiä, se on myös todellinen uuden ajan luxus-auto joka ilmentää japanilaisia perinteitä ja kulttuuria. Maailmanlaajuista huomiota keräävänä huippumallina sen täytyy ylittää kaikkein hienostuneimmillekin autoille asetetut odotukset, toteaa LS-mallin pääinsinööri Toshio Asahi.

-Asiakkaat, jotka tulevat haluamaan Lexuksen uuden lippulaivamallin, ovat jo ympäröityjä erilaisilla ylellisyystuotteilla päivittäisessä elämässään. Emme saisi heidän huomiotaan tavanomaisella premium-tuotteella, pääinsinööri Asahi jatkaa.

Lexus kehitti LS-malliin täysin uuden 3,5 litran V6-tuplaturbomoottorin. Se tarjoaa V8-luokan voimaa ilman polttoainetalouteen liittyviä uhrauksia. Suurin teho on 310 kW (421 hv) ja maksimivääntö 600 Nm. Alustavien tietojen mukaan kiihdytys 0-100 km/h onnistuu nelivetoversiolla 4,5 sekunnissa.

-Toteutuksen ymmärtääksesi kehotan sinua istumaan sisälle ja aistimaan sisustan olemuksen ja laadukkuuden, jollaista ei ole tämänkään luokan autoissa ole ennen nähty, sanoo pääsuunnittelija Koichi Suga.

TEKNISET TIEDOT:
Korimalli Edustusluokan porrasperäinen
Moottori 3,5 litran V6, polttoaineen suorasuihkutus, kaksi turboahdinta
Vaihteisto 10-nopeuksinen automaatti
Suurin teho 310 kW / 421 hv
Vääntö 600 Nm
Akseliväli 3 125 mm
Pituus 5 235 mm
Korkeus 1 450 mm
Leveys 1 900 mm
Pyörät 19- tai 20-tuumaiset