Mercedes-Benzin A-sarjan sedan esittelyssä

Mercedes-Benz täydentää valtavan suosion saanutta kompaktikokoluokan mallistoaan A-sarjan neliovisella sedan-mallilla. A-sarjan sedan on jo seitsemäs mallivaihtoehto Mercedes-Benzin kompaktiautojen luokassa. Uutuus lanseerataan Suomessa alkuvuonna 2019.

Ilmanvastuskertoimen suhteen A-sarjan sedan yltää maailmanennätystasolle yhdessä CLA Coupén kanssa, sillä mallien Cd-arvo on ainoastaan 0.22. A-sarjan hatchback-mallin vastaava arvo on 0.25. IIlmanvastusta on pienennetty esimerkiksi kattamalla koko alusta yhtenäisellä muovipaneloinnilla.

Hyvä aerodynamiikka vaikuttaa ratkaisevasti alhaiseen polttonesteen kulutukseen jokapäiväisissä olosuhteissa. A-sarjan sedan on optimoitu viimeistä piirtoa myötä lukuisten testien ja laskentaoperaatioiden avulla, CAE-simulaatioissa (computer aided engineering, tietokoneavusteinen kehitys) sekä Daimlerin tuulitunnellissa Sindelfingenissä tehdyin kattavin mittauksin. Hiotun ulkomuodon ohella lukuisat pienet toimenpiteet ovat myötävaikuttaneet uuden ennätyksen syntyyn. Näitä ovat nerokas tapa pienentää otsapintaa huolimatta matkustamon parantuneista mukavuusmitoista, mittava tiivistyskonsepti (muun muassa ajovalojen ympäristön tiivistys) sekä lähes täydellinen pohjan verhous kattaen esimerkiksi moottoritilan alueen, pohjalevyn, osia taka-akselista sekä diffuusorin.

Etu- ja takapyörien ilmanohjaimia on optimoitu erityisesti, jotta ilmavirtaus pyörien alueella aiheuttaisi mahdollisimman vähän ilmanvastusta. Myös vanteiden ja renkaiden osalta on tehty aerodynaamista hienosäätöä.

Käytettävyys hiottu huipputasolle kompaktiluokassa

A-sarjan sedan on jo seitsemäs mallivaihtoehto Mercedes-Benzin kompaktiautojen kokoluokassa. Sen tärkeimmät mitat ovat:

  • Pituus/leveys/korkeus: 4549/1796/1446 mm
  • Akseliväli: 2729 mm
  • Tavaratila: 420 litraa

A-sarjan sedanin käytettävyys on segmentin huipputasolla. Hartia-, kyynärpää- ja päätilaa on segmentissään keskimääräistä enemmän, ja kulku takaistuimelle on helppoa. Takaistuimen pääntilan suhteen se asettuu segmenttinsä kärkeen. Tavaratilaa on 420 litraa, ja sen käytettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tavaratilan lastausaukon leveys on 950 milliä, ja aukon korkeus kannen lukosta takaikkunan alareunaan on riittävä kookkaallekin paketille. Suuremmatkin tavarat on helppo pakata kyytiin ja purkaa autosta.