Mersulta tulossa modernia luksusta

Ensi vuonna uusi A-sarja tulee markkinoille kompaktikokoluokan autojen uuden sukupolven menestysmallilla, joka vie Mercedes-Benz-merkin nuorennustrendiä edelleen eteenpäin: tämän kompaktikokoluokan automallin kuljettajien keski-ikä Euroopassa on nykyään 13 vuotta vähemmän kuin vielä edeltäjämallisarjan osalta.

-Uusi A-sarja on seuraava askel "aistillisen selkeyden" design-filosofiamme tiellä. Sillä on kaikki edellytykset käynnistää uusi aikakausi muotoilun saralla. Moderni luksus ilmenee sisätilassa tasolla, joka on ollut tälle autoluokalle toistaiseksi saavuttamattomissa. Samalla auton käyttöliittymä siirtyy digitaaliseen aikakauteen, Daimler AG:n Chief Design Officer Gorden Wagener sanoo.

A-sarjan sisätila kulkee aivan omia teitään. Se mullistaa kompaktikokoluokan sisältäpäin aivan uudenlaisen tilantunnun myötä. Ainutlaatuinen tunnelma syntyy etenkin edistyksellisesti muotoillusta kojelaudasta. Ensi kertaa on luovuttu kokonaan mittariston yläpuolisesta lipasta. Kojelaudan runko-osa ulottuu ikään kuin siipien tapaan etuovesta toiseen katkeamattomana, yhtenäisen muotoisena. Vakiovarusteinen Widescreen Cockpit hallitsee kojelautaa. Näyttäviä yksityiskohtia ovat myös urheilulliset, turbiinia jäljittelevät ilmasuuttimet. Etuistuimet ovat saaneet lukuisia toimintoja ylempien segmenttien autoista, esimerkkeinä istuintuuletus, hierontatoiminto ja monisäätöistuinten mukavuustoiminnot.

Monissa muissakin yksityiskohdissa A-sarja ottaa mallia Mercedes-Benzin ylemmän kokoluokan autoista.

Ensi keväänä Euroopassa esiteltävä uusi Mercedes-Benz A on kasvanut aikuiseksi. Auton kokonaismitta on kasvanut 12 cm. Pituudeltaan A-sarja tulee olemaan 170 mm mittavampi kuin esimerkiksi Volkswagen Golf Hatchback tai 110 mm pidempi kuin Audi A3 Sportback.