Miksi autoa täytyy pestä talven kurakeleillä?

Auton käsinpesu on hellempi auton pinnoille kuin automaattipesuloiden konepesu. Kuva: Elly Johnson

Raumalla talvi on jälleen synkkä ja vähäluminen.  Ja kun elohopea ei laske mittarissa kuin satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta nollan alapuolelle, rapa roiskuu.

Tämä tarkoittaa sitä, että auto on kauttaaltaan kurassa jatkuvasti.

Kurasta pääsee tietenkin sillä eroon, että pesee tai pesettää auton. Mutta onko auton pesemisessä järkeä talvella, kun pesulasta ajon jälkeen auto on vartissa jälleen likainen?

Vastaus kysymykseen on yksinkertainen : Kyl maar. Auto kannattaa pestä myös talvella.

Tässä syitä pesemiseen.

Yksi syy on turvallisuus. Puhdas auto näkyy paremmin liikenteessä kuin yltä päältä pölystä harmaa kulkupeli. Myös ajovalot ja vilkut näkyvät toisille liikkujille paremmin kuin ne on pesty.

Moni ajattelee ensisijaisesti auton arvoa ja kuntoa, ja sen takia säännöllinen peseminen talvella kannattaa.

Yksinkertaisesti sanottuna, auton peltipintaan tulee herkemmin vaurioita, jos sitä ei ole pesty.

Pölypinta toimii hieman hiekkapaperin tavoin. Kun kaupan ahtaalla parkkipaikalla viereisen auton kuskin takapuoli hinkkaa pölyistä autoa, se naarmuttaa autoa.

Pölyiseen autoon tarttuu myös maantiesuola tiukemmin kiinni, eikä suola tunnetusti tee hyvää autolle. Mitä pidempään maantiesuola pysyy auton pinnalla, sitä vaikeampi sitä on saada irrotettua pesussa.

Useat alan ammattilaiset suosittelevat talvellakin auton käsinpesua, joka on pinnalle hellempi kuin automaattipesuloiden konepesu.